Jump to content

beneficirani staž


ifka

Preporučene objave

Temeljem Zakona o stažu osiguranja s povećanim trajanjem (Nar. nov., br. 71/99.) radnici koji rade na radnim mjestima štetnim za zdravlje i radnu sposobnost, osiguranici kojima nakon određenih godina života zbog naravi i težine posla funkcije organizma opadaju te osiguranici s određenim oblicima invalidnosti određeni ovim Zakonom, ostvaruju pravo na beneficirani staž, odnosno staž osiguranja s povećanim trajanjem. Za te osiguranike postoji obveza plaćanja dodatnih doprinosa na način i po stopama određenim Zakonom o doprinosima za obvezna osiguranja (Nar. nov., br. 147/02. i 175/03. - Uredba).

 

Lijepi pozdrav, B.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

... ribari, radnici u celicanama, strojovodje, radnici u tvornicama sa opasnim kemisjkim tvarima, za vozace ... mozda, ali osobno nisam cuo niti imam dovoljno znanja a niti saznanja.

 

"Googlajuci" po netu, svasta se moze naci ... vjerujem da ste to i sami pogledali, pa nema smisla da to ponavljam. Ima cak i bizarnih primjera za rad na radnim mjestima "pod izrazitim stresom" pri cemu se navode - nastavnici.

 

Ne bih komentirao, samo sam iznio par cinjenica koje su vecini dobro poznate.

 

Lijepi pozdrav, B.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vojnici i policajci pored ostalih što je gore navedeno. Vozači koji prevoze " opasne tvari", strojovođe............ Kod policajaca je malo drukčija situacija. Oni koji rade "na ulici" imaju najviše priznatu benificiju (4 mj. na godinu) za razliku od njihovih rukovoditelja koji su u kancelarijama (2-3 mjeseca ili ništa). Tako policajci mogu pod povoljnijim uvjetima kao i vojnici otići u prijevremenu mirovinu sa 30 god. staža uračunato sa benificijom pa nije rijetkost da odu u mirovinu prije 45 god.starosti.

 

Pozdrav.

 

:-):-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naime, ovo za nastavnike je bio samo prijedlog koji je bio podnesen Saboru, a spomeuo sam ga samo kao primjer koji je zanimljiv ... recimo kao primjer vozaca koji su zaposleni u RH, a stjecajem okolnosti moraju voziti i kroz visokorizicna podrucja (pojedine zemlje bivse ruske federacije, zemlje koje granice sa zonama ratnih sukoba ...) ... evo linka o tom prijedlogu (nastavnici) :

 

http://72.14.221.104/search?q=cache:kuUnmoC1vcgJ:www.vjesnik.hr/pdf/2005%255C02%255C13%255C10A10.PDF+beneficirani&hl=hr&gl=hr&ct=clnk&cd=7

 

Lijepi pozdrav, B.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija