Jump to content

Bankovna punomoč


Tuf

Preporučene objave

Onda je sve u dokazivanju. Prije negoli se odlučite za kaznenu prijavu, pismeno poštom preporučeno s povratnicom pozovite ovog na povrat dugovanog u roku od 8/15 dana uz napomenu da u protivnom slijedi kaznena prijava.

Hvala,to je napravljeno.

Što se tiče dokazivanja tu je sve jasno ,postoji bankovni trag novca,prebačeno sa računa na račun.

Ali sam skeptičan u ishod kaznene prijave,budući da je po punomoči na to imao pravo?:pravila:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obzirom na punomoć (i ostale detalje slučaja), mišljenja sam da bi se prije radilo o utaji (ili prijevari) negoli krađi, a onda ovisno o točnom iznosu, u određenim slučajevima kazneni postupak pokreće se privatnom tužbom, tj. nema DORH-a u igri.

 

Istina jeste da će na kraju ispasti riječ protiv riječi, ali ukoliko je on zloupotrijebio vaše povjerenje izdavanjem mu punomoći, i ne poriče navedenu činjenicu, počinio je kazneno djelo. Parnica uvijek ostaje zadnje sredstvo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gledajte, sve dosad je rečeno na temelju ovog što ste naveli (i bez uvida u točnu dokumentaciju i ostale detalje slučaja). Činjenica da je on imao punomoć znači da je bio ovlašten "dizati" novac, ali ako je to učinio na način da vam je "opelješio" račun, a sada na vaš zahtjev da isto vrati - ne želi to učiniti, vama preostaje ili tužba (parnica) ili eventualna kaznena prijava (ovisno o visini otuđenog novca i svim detaljima predmeta).

 

Moram napomenuti kako DORH inače ne voli previše ovakve predmete, gdje ih se faktički stavlja u ulogu nekakvih formaliziranih "utjerivača dugova", i moguće da vam i odbace kaznenu prijavu s obrazloženjem da se radi o građansko-pravnom odnosu, ali zato uvijek ostaje tužba kao zadnje sredstvo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija