Jump to content

ugovor o obrazovanju


smuk

Preporučene objave

Poslodavac me je uputio na stručno sposobljavanje koje je uspješno okončano, nakon toga traži od mene da potpišem ugovor o obrazovanju koji bi vrijedio retroaktivno od dana odlaska na tečaj.

U ugovoru je navedena obveza vjernosti poslodavcu u trajanju godine dana u suprotnom bi morao nadoknaditi troškove poslodavcu u određenom iznosu koje poslodavac smatra da je uložio o moje usavršavanje.

Čak je navedeno da sam obvezan nadoknaditi troškove u slučaju osobno uvjetovanog otkaza (potrebna je posebna liječnička sposobnost za obavljanje posla kojim se bavim) i poslovno uvjetovanog otkaza (eventualni tehnološki višak).

Ugovor sam odbio potpisati budući da prilikom odlaska na osposobljavanje nitko od pretpostavljanih nije spominjao eventualni ugovor jer inače sigurno nebi pristao ići na osposobljavanje na koje sam na nagovor otišao.

Zanima me koje su mi manevarske mogućnosti zbog pritiska od strane poslodavca koji će sigurno uslijediti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Također sam bio u sličnoj situaciji pa me samo zanima jedna stvar - koji je razlog da ne bi ste potpisali "ugovor o vijernosti" na godinu dana?

Taj ugovor Vam osigurava radno mjesto te sigurnost u slučaju tehnološkog viška. U istome se može napraviti klauzula da u slučaju otkaza od strane poslodavca, isti nema potraživanja prema Vama glede troškova usavršavanja. Na kraju, niti jednom poslodavcu nije u interesu školovati čovjeka pa ga otpustiti.

 

S druge strane, stavite se u položaj poslodavca - školuje ljude, oni steknu znanje i vještinu pa mu klisnu.

I tako u nedogled?

Pa mora se i on na neki način osigurati.

E sad, zašto Vas nije unaprijed obavijestio, to ne znam.

Meni je moj iznio sve u detalje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nisi obvezan naknadno potpisati ugovor koji je nepovoljan za tebe.

traži da iz ugovora izbace klauzulu vračanja uloženog u slučaju otkaza ugovora o radu(poslovno uvjetovanog i osobno uvjetovanog otkaza) .

 

nekih pritisaka nebi trebalo biti. uložio je zato što je to njemu trebalo.

mislim da bi mogao uvjetovati izbacivanjem te 2 klauzule, samo se dvoumim s tom opcijom ili odbijanjem potpisivanja kompletnog ugovora

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Također sam bio u sličnoj situaciji pa me samo zanima jedna stvar - koji je razlog da ne bi ste potpisali "ugovor o vijernosti" na godinu dana?
jer namjeravam gibati iz firme , mijenjati kompletnu profesiju pa mi ni to usavršavanje neće koristiti u životu,nebi koristilo ni mom poslodavcu da ostanem jer je druga firma dobila poslove za koje je to usavršavanje bilo potrebno (nemam namjeru preći u tu drugu firmu) čak bi mi odgovaralo postati tehnološki višak
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija