Jump to content

gdje da krenem

anonimno

Preporučene objave

Prvo je potok, onda mali komadić zemlje koje graniči sa potokom s jedne strane i mojim većim zemljištem na kojem je stara građevina. Davno postojao most srušen kod neke velike poplave cca 70-tih godina.

Taj mali komadić upisan u ZK kao vlasništo zajednice urbarskih općina.

Taj komadić je u posjedu zajedno sa mojim već godinama. Bivši vlasnik je bio tužio grad tužbom dosjelosti ali je izgubio jer je dokumentirao samo 35 godina posjeda a ne 40 koliko su oni rekli da treba.

Zapravo je drugi odvjetnik rekao da se to trebalo dobiti, ali zbog propusta... Dakle nova tužba nije moguća.

Ja bi htjela od grada da mi da pravo služnosti prolaza jer smo mi obnovili most (nije ucrtan u kat.) i htjela bi prilaz na parcelu zbog novog objekta i građ.dozvole koji bi gradila. Grad pretpostavljam nema interesa za taj dio, ali kad bi ga htjela kupiti traže ogromne iznose, iako im kao takav ne vrijedi ništa.

Molim svjet od kuda da krenem.

Dijeli na drugim stranicama

Potok ne bi trebao biti problem obzirom da sam taj dio prošla. Naime od voda sam dobila vodopravne uvjete i za iste suglasnost od hrvatskih voda u kojima je navedeno da most kao takav nije problem.

Dakle preko mosta dolazimo na onaj manji dio koji nije u gruntovnici u našem vlasništvu, a u katastru smo mi upisani kao posjednici, a vodi se kao pašnjak. Kako da pređem preko toga do svoje parcele, gdje da se obratim za pravo služnosti prolaza. Hvala na pomoći

Pozdrav,

ucrtanje mosta također nije problem, geodeta napravi elaborat i on ga ucrta u katastar, ali preko tog mosta dolazim na taj dio koji nije u mom vlasništvu već neka zajednica općina koja ne postoji već je pravni slijednik grad Zagreb.

Također ucrtat most u katastar nije problem, ali pitanje vlasništva nad njim već jest problem.

Hvala,

S

kontaktirajte nadlezne sluzbe u gradu zagrebu. oni se prvo trebaju upisati u zk kao vlasnici. dakle da se rijesi pitanje vlasnistva pa tek onda mozete nesto rjesavati.

Ako preko tog pasnjaka prolazite vec vise godina mogli bi ste traziti od grada zagreba prvo mirnim putem da vam priznaju pravo sluznosti provoza (autom, kamionom i sl.) pa da se to isto upise u zk.

Nakon toga imate rijesen problem. AKo nece pristati tuzite ih da priznaju pravo sluznosti prolaza i da se to upise u zk

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija