Jump to content

Iz kreveta u pritvor na triježnjenje


zildjian

Preporučene objave

Dakle,slijed događaja ide ovako:

Oko 6 sati ujutro prolazim jednom jako uskom ulicom gdje su retrovizori na desetak centimetara od zida (vozim kombi)pri čemu desnim zapnem za lim koji štiti kabel od HEP-a koji se vertikalno penje uz kuću u slijedu kraj koje sam prolazio.Par metara niže(kako bih uopće mogao izaći) odmah zaustavim auto i izađem a odmah izlazi i vlasnica kuće,oštečena.Bila je u panici,nervozna,jer je jako padala i kiša a koji dan prije su bile poplave,možda zato...no,da ne duljim,ostavim joj podatke uz dogovor da se vidimo kad se razdani pa ćemo vidjeti što ćemo sa štetom,a ukoliko se ne pojavom,podatke ima,neka slobodno zove policiju.Bila je nedjelja ujutro.Odem ja doma te nakon malo druženja s djevojkom odem spavati.Nakon tri sata,oko 9 dakle,zvone žbiri i bez majce me odvode u njihov kombi pred kućom,kao,napravio sam prometnu nezgodu i pobjegao s mjesta nesreče,alkotest,1.3,nakon tri sata.Nisu imali nikakav nalog).Ideš s nama,pravac psihijatrija (naši hrv zakoni) i nakon toga u p. stanicu na triježnjenje(pitam se što sam radio u krevetu)...12 sati iz kreveta bez hrane,vode i bos,m ko ni da vidi jel trebam bar vodu...kad su me otpustili,morao sam bez kune u đepu doći doma,10 km od kuće.Sve skupa to je bilo blago rečeno maltretiranje.I dođe meni prekršajni nalog u kojem piše:

KRIV JE:

1-Što se nisam koristio kolnikom već sišao desno pri čemu udaram u kabel,laž,nema se gdje sići i upitno je da li je taj kabel atestno stavljen.1300 kN

2-Što sam vozio pod utjecajem alkohola 1.3 ...iako nisam zatečen za volanom već sam probuđen u kući,nitko ne može osporiti da sam po nezgodi kroz ta 3 sata sa djevojkom dobro pojeo,da smo popili bocu vina a ona ce to i potvrditi...i,eto vam alkohola.3000 kN

3-Što sam skriveći prometnu nezgodu napustio mjesto događaja bez da sam izmjenio podatke sa oštećenim,što naravno nije istina a postoji i svjedok-dva,kao i sama oštećena.

Nakon svog maltretiranja toga dana,fašističkog ponašanja,povrijede ljudskih prava,gospoda koja za sebe kaže da su oni sigurnost i povjerenje,naplatili bi mi još 6300 kN i oduzeli B kategoriju na 9 mjeseci.

Zanima me:

Kakva su moja prava u vezi prometnog prekršaja čiji je uviđaj obavljen malo reči traljavo,moj auto uopće nije vještačenja,dizanje mene iz kreveta gdje sam spavao uzimajući u obzir koncentraciju alkohola koja je tad bila u meni.

Zanima me koja su moja Orava,koga tužiti za njihovo bezobzirno postupanje.Molim savjete,ozbiljne savjete,što sve i kako napisati u žalbi,da ne pretjeran,a imam i za što.

Hvala unaprijed

Sigurnost i povjerenje??? - povraća mu se na sustav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao što je natuknuo sivko, postoji vjerojatnost da ćeš se izvući iz dijela onoga za što si kriv. Riskirao si zbog alkohola, a možda ti se na kraju donekle i isplati.

 

A što se tiče postupanja, postupili su u skladu s propisima koji su slični u većini susjednih zemalja i zemalja EU, tako da ovo "maltretiranje" i "fašizam" ostavi za birtiju i frendove, jer ti u ovom postupku neće pomoći.

 

Zbog samog postupka možeš tužiti policajce i MUP, ali kako je takav postupak propisan (i apsolutno razumljiv), nasudit ćeš se s upitnim rezultatom, a i to nema nikakvog utjecaja na prekršajni postupak. Ne bi došli do tebe bez ikakvog razloga, tako da je gospođa prijavila tvoj bijeg. Zašto, sad se može raspravljati, ali činjenica je da si otišao bez da si ispunio europsko izvješće i ona nije imala nikakvo jamstvo da ćeš se vratiti i riješiti problem. Sumnjam da je zvala bez veze, a kao što si ti procijenio da je ona nervozna, tako je vjerojatno i ona procijenila da si pijan i da lažeš.

 

Da, i kad se to kod vas razdanjuje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je postupanje da me se žednog,gladnog i bosog drži 12 sati u pritvoru nakon što su me izvukli iz kreveta u skladu sa zakonima unije onda na to nemam što dodati,blago nama i čije zakon služimo,a ako to podržavamo,nismo bolje zakone ni zaslužili.Ti si me već osudio i to je tvoj problem,očito si na strani onih koji se prema ljudima ponašaju kao prema stoki,OK,ima nas stvarno svakakvih,nije nikom za zamjeriti.Bilo je nevrijeme tu noć,a par dana prije toga i ogromna poplava tako da oko 6 ili nešto prije,još je bio mrkli mrak a gospođa se očito prepala moguće kišurine dok joj kabel kraj ulaznih vrata nije zaštičen.Podatke je dobila za što postoji i svjedokinja a europsko izvješće nisam imao jer je ispunjeno 2-3 mjeseca prije kad me treća osoba udarila u zadnji branik.Tako da je jasno da pobjegao nisam,niti sam pijan zaustavljen a ni sišao sa kolnika kako su to žbiri naveli.Zašto moj auto nije vještaćen?Nisam imao nikakvu štetu na autu,njima je važno da nekog opletu po novčaniku.Na kraju krajeva policijska smo država i zastupaju interese kriminalaca,bez uvrede i čast rijetkim iznimkama.Da se prema tvom djetetu droge postupalo kao prema meni,da li bi i onda branio šljam? Ne vjerujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da si se dogovorio s oštećenom kako treba, ne bi zvala policiju i ne bi do ovoga došlo, tako da očito nešto nije bilo tako jasno i jednostavno kako tu prikazuješ.

 

Što se tiče žednog i gladnog, u zadržavanju se dobije obrok, a ako ga nisi dobio, vjerojatno niti tu nije sve bilo toliko jasno i jednostavno. Bos si sam odabrao ići, jer bi ti dozvolili da se obuješ da si htio, ali vjerojatno si i tu imao neku svoju verziju.

 

I oprosti ako ti sve ovo zvuči grubo, ali u takvim situacijama sam svaki dan i poprilično mi je jasno koji je tu uzrok i bit svega - alkohol. Vjerojatno si bio neugodan prema oštećenoj, a i prema policajcima koji su postupali (ovo da netko ide bos je klasično inatljivo ponašanje). I nisam te osudio jer još nisi ništa platio, a iz dijela će se i izvući, kao što sam ti već napisao. A pogotovo te ne smatram stokom, kao niti ikoga drugoga, ali da si u tim trenucima bio pijan i da nisi bio svoj, sigurno jesi, tako da se istina vjerojatno poprilično razlikuje od tvoje verzije.

 

Što se tiče postupka, što ti smatraš vještačenjem? Slikali su oštećenja na žicama i tvoj auto i to je to. Ako misliš to poricati, možeš zatražiti vještačenje tijekom postupka.

 

Što se tiče europskog izvješća, odeš kod svog osiguravatelja (ili bilo kojeg) i dobiješ drugo, nikakav problem niti trošak, pogotovo u 2-3 mjeseca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

KRIV JE:

1-Što se nisam koristio kolnikom već sišao desno pri čemu udaram u kabel,laž,nema se gdje sići i upitno je da li je taj kabel atestno stavljen.1300 kN

2-Što sam vozio pod utjecajem alkohola 1.3 ...iako nisam zatečen za volanom već sam probuđen u kući,nitko ne može osporiti da sam po nezgodi kroz ta 3 sata sa djevojkom dobro pojeo,da smo popili bocu vina a ona ce to i potvrditi...i,eto vam alkohola.3000 kN

3-Što sam skriveći prometnu nezgodu napustio mjesto događaja bez da sam izmjenio podatke sa oštećenim,što naravno nije istina a postoji i svjedok-dva,kao i sama oštećena.

 

Sigurnost i povjerenje??? - povraća mu se na sustav

1."Vozač motornog vozila za kretanje u prometu mora koristiti isključivo kolnik" da nije tako kabel bi odavno izčupali sa kuće i drugi kombiji :-x

 

2."Osobe iz stavka 1., 2. i 3. ovoga članka ne smiju, od trenutka nastanka prometne nesreće pa dok se nad njima ne provede postupak ispitivanja iz stavka 1., 2. i 3. ovoga članka, uzimati alkoholna pića, opojne droge ni lijekove koji se ne smiju uzimati za vrijeme vožnje ili određeno vrijeme prije započinjanja vožnje." ali postoji kazna 1000-3000kn :-x+:klanja:

 

3."Vozači, sudionici prometne nesreće, u kojoj je uzrokovana samo materijalna šteta na vozilima, dužni su, ukoliko je to moguće, odmah ukloniti vozila s kolnika, omogućiti nesmetano odvijanje prometa, popuniti i potpisati Europsko izvješće o nesreći ili na drugi način razmijeniti osobne podatke i podatke o vozilima." :jupii:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

podtci su razmijenjeni i za to postoji svjedokinja,skretao sa kolnika sve da sam hi htio nisam mogao jer nema gdje skreniti stoga ne mudrujte i ne sudite bez da imate sliku događaja,s obzirom da su podatci razmijenjeni i nedjelja je ujutro,trebao sam i postiti do ponedjeljka dok ne otvori osiguravajuča kuća?I ne samo da mi se povrača na sustav nego i na sve one koji ga podržavaju.Večina ljudi je sa sustavom upoznsta a tko nije bude sigurno pa me zanima dal ćete ga i onda braniti.Pitao sam za savjete a ne za bisere samoprozvanih sudija...kako to nitko pametan i brižan nije dao savjet kako tužiti policiju zbog izgladnjivanja 12 sati,ni vode da su donili.,jer je svima u životu najmilije i najlakše suditi druge.no,takvi smo mi ljudi,vecina,...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pročitaj još jednom drotov odgovor.

Čovjek mudro zbori.

 

I ja se kladim da je tu dosta toga neizrečeno.

 

Imao sam svakojakih iskustava sa policijom. I uvijek su se ponašali pristojno i profesionalno.

Zato jer sam i ja bio takav prema njima.

A mogao sam završiti i gladan i žedan i bos u buksi. Ali gle čuda-nisam.

Nego smo si poželjeli ugodan ostatak dana.

 

Jednom nam je jedan prekaljeni alko-prijestupnik dao savjet.

Ako te utrpaju u maricu, sjedni skroz naprijed do pregrade.

Zašto? Upitali ga mi.

Kaže on da je sjeo skroz iza, i cijelim putem ih psovao.

Dok vozač nije odjednom naglo zakočio a ovaj se skantao preko cijele marice.

Zatim mu je kroz prozorčić rekao: "Oprosti, morao sam prikočiti, pas je krenuo u zadnji čas preko ceste."

 

Izvuci pouku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

..Poštovani Zildjian..

..nemam apsolutno nikakovog razloga braniti policiju ali, odgovor nekoga tko iza sebe ima cca 12 tisuća postova (Drot13) sigurno nešto vrijedi, samo ga treba pročitati..

..nadalje, nemam apsolutno nikakvog razloga ne vjerovati da se dogodilo kao što ste opisali ali, volio bih da su svim našim građanima dostupne emisije o postupanjima europskih policija u slučajevima s alkoholom a pogotovo američke, pa bi ovo "maltretiranje i fašizam" bila sitnica u usporedbi s njima..

..svako dobro i sve najbolje..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

podtci su razmijenjeni i za to postoji svjedokinja,skretao sa kolnika sve da sam hi htio nisam mogao jer nema gdje skreniti stoga ne mudrujte i ne sudite bez da imate sliku događaja,s obzirom da su podatci razmijenjeni i nedjelja je ujutro,trebao sam i postiti do ponedjeljka dok ne otvori osiguravajuča kuća?I ne samo da mi se povrača na sustav nego i na sve one koji ga podržavaju.Večina ljudi je sa sustavom upoznsta a tko nije bude sigurno pa me zanima dal ćete ga i onda braniti.Pitao sam za savjete a ne za bisere samoprozvanih sudija...kako to nitko pametan i brižan nije dao savjet kako tužiti policiju zbog izgladnjivanja 12 sati,ni vode da su donili.,jer je svima u životu najmilije i najlakše suditi druge.no,takvi smo mi ljudi,vecina,...

 

Od sivka si dobio savjet koji ti vjerojatno (da ne kažem sigurno) uvelike može smanjiti kaznu i zaštitnu mjeru, a više od toga ne možeš očekivati. Nema tu nekog čarobnog savjeta koji će te izvući od svega. Skrivio si prometnu nesreću, otišao si s mjesta događaja prije dolaska policije i bio si pijan kada su te pronašli. S obzirom na sve ostalo, tj. što si napisao i kako si završio, nisu surađivao (na zadovoljavajući način) niti s oštećenom strankom niti s policijom i zato je sve prošlo tako kako je. o prometnoj nesreći će odlučiti sud, a možeš tražiti vještačenja (ne moraju ti biti odobrena). O bijegu (ili "bijegu") će sud odlučiti na način da nekome da povjerenje, ali s obzirom da si bio pijan, vjerojatno ti neće biti sklon. Jedino za alkohol nije nepobitno utvrđeno da si pijan vozio, pa se možda utvrdi da si pio nakon nesreće, tako da se to sputi na blažu odredbu zakona.

 

O događaju sudimo po onome što si nam napisao i po osobnom iskustvu, a kako tvoj događaj nije izniman i nije se svemir u tom trenutku urotio protiv tebe, nego se radi o normalnom i uobičajenom događaju. Još jednom se ispričavam što sam grub, ali moraš uvidjeti svoje pogreške u toj situaciji, a ne samo optuživati druge za nerazumijevanje.

 

A što se tiče "fašizma", "maltretiranja" i sl., možeš se žaliti policijskoj postaji, upravi ili MUP-u, ali dobit ćeš odgovor da je sve u skladu s propisima i pravilima policijske službe, što i je. Možeš podnijeti kaznenu prijavu DORH-u, ali dobit ćeš odgovor da nema kaznenog djela. A možeš i privatno tužiti sve do međunarodnih sudova, ali i to će vjerojatno završiti odbačajem i troškovima. Kriv si i tu nema neke velike filozofije. Jasno mi je da si povrijeđen, ali tu se radi isključivo o tebi, a ne o oštećenoj, policajcima ili nama tu na forumu. Da skratim, laješ na krivo drvo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija