Jump to content

Uvijet


insenity

Preporučene objave

pozz. samo me zanima da li smijem dok sam na uvijetnoj napraviti prekrsaj(tuca i nanosenje laskih tijelsnih ozljeda). detalji moji presude:

pocinio kazeneno dijelo protiv zivota i tijela , kazenno dijelo tjelesna ozljeda cl 117 st.2 1 KZ/11

pa se na temelju toga osuduje na kaznu zatvora u trajanju od 6 mjeseci

temeljem cl 56. KZ/11 izrecena kazna zatvora se nece izvrsiti ukoliko okrivljenik u roku od jedne godine ne pocini novo kazneno djelo.

19.velaca 2014

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Opoziv uvjetne osude predviđen je isključivo vezano uz, ili činjenje novih kaznenih djela ili kršenje posebnih obveza koje su eventualno izrečene u sklopu uvjetne osude (tzv. dvostruki uvjet), u tzv. roku kušnje. Dakle, Kazneni zakon nigdje ne spominje počinjenje prekršaja tijekom roka kušnje kao mogući razlog opoziva uvjetne osude. Kod uvjetnog otpusta recimo spominje i prekršaj, ali kako to nije vaš slučaj, nema primjene.

 

Ali, kao što vam je Rubens već savjetovao - manite se takvog ponašanja, jer ćete steći "reputaciju" osobe sklone kršenju zakona i u eventualnim budućim nedjelima (bilo kaznenim djelima bilo prekršajima), sustav više neće imati milosti ni razumijevanja za vas.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pravo na nužnu obranu uvijek postoji i ono je neotuđivo pravo svakog pojedinca. Drugi je par cipela što se nažalost, u prekršajnom postupku sudovi vrlo rijetko (zbog prenatrpanosti), upuštaju u ispitivanje i ocjenu eventualnog ispunjavanja uvjeta za nužnu obranu, već se vode devizom "odrapit ću oboje", jer je lakše i brže obrazložiti, a i prolazi i na VPSRH, pogotovo kada "zaprijeti" zastara.

 

Bilo bi vam najpametnije da izbjegavate, koliko je to naravno moguće, konflikte. Iako, priroda posla je upravo obrnuta. Nažalost.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija