Jump to content

Oduzimanje vozačke na 6 mjeseci


Ann M

Preporučene objave

Pozdrav!

Početkom kolovoza ove godine zaustavila me policija, te sam napuhala 0.86, tj. 0.76. Trebala bih platiti 1000 kn kazne i ostati bez vozačke ne 6 mjeseci. Napisala sam žalbu,koju sam poslala poštom, u kojoj sam se žalila na novčanu kaznu. U međuvremenu sam se zaposlila i vozačka mi je neophodna. Zanima me kada bi mi mogla doći plava kuverta na kućnu adresu s pozivom na sud, je li moguće da, uz dobre argumente, ne ostanem bez vozačke, te hoću li dobiti kaznene bodove?

Hvala unaprijed :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko si u zalbi napisala da se kajes,da ubuduce to neces ciniti,da ti je prvi put(?)mogu ti umanjit kaznu na mjesec dana,i manje ukoliko zeli!Plavu kovertu mozes ocekivat kad zavrsi zalbeni postupak,znaci kad sudac procita tvoju zalbu i donese misljenje,a to moze proci jos 6mj!Cim preuzmes plavu kovertu sto ti postar donese,tek sljedeci dan tece zabrana,nemoj slucajno vozit,u protivnom policija te automatski privodi,zovu sudca za prekrsaje i dobijes kaznu,to je sad kazneno djelo nije vise prekrsajno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Upravo tako. Međutim, prekršajna kazna je 5000-15000 kuna i do 60 dana zatvora, najčešće uz direktno privođenje sucu, tako da postupak svejedno nije baš kikiriki.

 

Problem je što sam se žalila samo na novčanu kaznu, ne i na oduzimanje vozačke. A vozačka mi je prijeko potrebna, platila bih cijelu kaznu, samo da mi ne uzmu vozačku. Što mi je najbolje napraviti (ako se uopće išta da), dajte mi koji pametan savjet ;)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ćete biti pozvana na sud, onda tamo u svojoj obrani istaknite i ovu novu činjenicu, razlog zbog kojeg osporavate i zaštitnu mjeru. Međutim, postoji mogućnost da će sve biti riješeno i bez vašeg dolaska na sud, a glede čega će najvjerojatnije zaštitna mjera ostati.

 

Postoji li mogućnost da se onda žalim na zaštitnu mjeru?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija