Jump to content

Doplatak za pomoć i njegu - povrat sredstava


uproblemu18

Preporučene objave

Moj otac je zbog teške bolesti bio korisnik doplatka za pomoć i njegu. Nepunu godinu dana nakon priznavanja prava sklopio je samnom ugovor o doživotnom uzdržavanju. Ove godine smo u postupku preispitivanja prava dali Centru na uvid ugovor i sad mu je došlo rješenje o prestanku prava. Očekujem da će doći i njihov zahtjev za povrat sredstava isplačenih za vrijeme primanja pomoći dok je trajao ugovor. Zanima me kako se postaviti prema toj mogućnosti. Otac mi je potpuno nesposoban za komunikaciju. Da li mogu kako izbjeći plačanje jer smo kao obitelj slabog imovinskog stanja, kako mogu oni oca prisiliti na povrat novaca (on je stranka u postupku?). Rješenje je datirano sa 8. 12. 2014. Pred nekoliko dana je ipak stigao novac od CSS.

I još jedna stvar: S obzirom na očevo teško stanje, mislim da on ima pravo na Osobnu invalidninu, što je za njega povoljnija solucija. Da li ga prijaviti kao samca, što je i bio do pred godinu dana kad smo ga uzeli kod sebe ili kao člana obitelji. Da li bi u ovoj drugoj opciji Bila smetnja što u obitelji imamo registrirana 2 automobila?

Vidio sam na forumu nekoliko pitanja o prekidu prava na doplatak... na koja nije nitko odgovorio, pa se nadam da ću ja bolje proći. Molim žurni odgovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moj otac je zbog teške bolesti bio korisnik doplatka za pomoć i njegu. Nepunu godinu dana nakon priznavanja prava sklopio je samnom ugovor o doživotnom uzdržavanju.

 

koja je svrha sklapanja ugovora o doživotnom uzdržavanju ?

predpostavljam da nije posjedovao nikakvu nekretninu ako je korisnik prava na pomoć i njegu (ili je na nekretnini ubilježa teret u korist CSS).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija