Jump to content

Šumsko zemljište, ski staze


MRKOPALJ

Preporučene objave

Suvlasnik sam parcela na kojima se nalazi ski staza. Komunalno društvo naplačuje uredno karte za skijanje već dugi niz godina. S nama suvlasnicima, nemaju nikakav Ugovor. Tužbom, koja je nepravomočna, zabranjeno im je daljnje korištenje naših čestica. Na sva pisana upozorenja, ostaju gluhi, ignoriraju ih jer se valjda osjećaju močnima. Mala je sredina, nitko ne talasa.

Tko zna kad, i u kolikoj mjeri, za stazu je posjećena i bukova šuma. Traga o panjevima nema, ali i s jedne i druge strane je šuma, pa je za vjerovati da je šuma bila u cijelosti. Ove godine, bez obzira na nepravomičnu presudu na koju ulažu žalbu, nastaviti će s istim poslom! Namjera mi je podnijeti i tužbu za naknadu štete. Međutim, zakon je tu naravno jasan, u zadnje tri godine ili pet godina, može se potraživati odšteta.

Može li mi netko odgovoriti, zašto, zašto ne više od 5 godina za nekoga tko je tuđe uzurpirao bez ugovaranja 53 godine?

Kako odrediti tužbeni zahtijev ako društvo ne želi dati podatke o prihodima u zadnjih 5 godina? Na koju se visinu odrediti, osim aproksimativno. Kako na to gleda sud. Ako je npr. potraživanje 50.000 EUR, da li netko zna kolika bi bila vrijednost spora? Usput, odgovorne osobe su prijavljene DORH-u, koji naravno ne reagira evo već 1 godinu.

Što poduzeti? Kako, s kim? Na žalost, sredstava za odvjetnika nemam, moram sam. Tražim savjet i pomoć!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bez sredstava za odvjetnika teško češ usjeti dobiti naknadu štete (gotovo nikako).

trebao si korisniku zemljišta ponuditi sklapanje ugovorta o najmu

ako odbiju potpisati ugovor nezakonito koriste vašu imovinu .

tada bi imali pravo tražiti najamninu unazad do 5 godina, uvečano za zakonske kamate, i povratak nekretnine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naravno da sam u početnoj fazi išao na dogovor. Nudio sam im otkup zemljišta ili zamjenu za gradsko. Oglušili su se smatrajući da mogu "po starome" nastaviti i dalje. Na sve daljnje pokušaje, ostali su gluhi. Dakle, ja ih moram tužiti i tražiti naknadu za 5 godina unatrag. Samo, čitajući zakone, kao što su Zakon o parničnom, Zakon o vlasništvu i Zakon o šumama, ostajem konsterniran kolikim se činjenicama čovjek mora boriti. Presudu za ometanje sam dobio sam, bez odvjetnika. Neka se odvjetnici ne naljute, ali nisam siguran da se baš uvijek trude dobiti spor za onoga tko ih plaća. Ovdje, na Legalisu, tražim osobu ili pravnika s iskustvom u slučnim slučajevima, da mi pomogne kako se snaći u ovoj vrsti tužbe i da li ima netko tko je do sada imao sličnih problema. Samo to! Unaprijed se zahvaljujem svim dobronamjernim komentarima i pravnoj pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle, ja ih moram tužiti i tražiti naknadu za 5 godina unatrag.

mislim da je to pogrešno. šta imaš od presude za smetanje posjeda?

prvo bi trebao korisniku poslati ponudu za sklapanje ugovora o najmu. bahati, kakve su državne instutucije, odbit će prijedlog ili se o istom neće očitovati. tada sunezakoniti korisnici tuđe imovine. tužbom tražiš najam za zadnjih 5 godina, uvečano za zakonske kamate, i prestanak korištenja nezakonito korištene imovine (napuštanje posjeda).

ipak za postupke pred sudom koristi usluge odvjetnika. nezakoniti korisnik gubi parnicu i dužan je namiriti sve nužne troškove drugoj strani, ako ih traži. (pazi koji su to nužni troškovi).

ako nastupaš sam bez ostalih suvlasnika ishod je upitan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Napominjem, parnicu za ometanje prava vlasništva sam dobio, sam, i ona je nepravomočna. Tuženi su izjavili žalbu.

Međutim, ovdje tražim pomoć sada, za tužbu za naknadu štete. O tome se radi.

Dakle, da li na ovim stranicama postoji netko tko me može uputiti kako se sastavlja tužba za naknadu štete, zbog: nezakonitog korištenja čestica, sjeće šume i nelegalne naplate ski karata? Ljubazno molim pravnu pomoć, ako je možete pružiti!

Unaprijed se zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija