Jump to content

Samostalni umjetnik - plaćanje doprinosa


Siena

Preporučene objave

Postovani,

 

Početkom 10. mjeseca 2014. godine došlo je do prekida radnog odnosa, odnosno moje odjave s mirovinskom i zdravstvenog. Napravila sam veliki propust što se u zadanom roku od 30 dana nisam se javila na HZZO kako bi zdravstveno utvrdila kao nezaposlena osoba.

 

Dakle u cijelom tom periodu je ispalo da nemam ni zdravstveno, a niti uplacujem mirovinskom. Ono sto imam je status slobodnog umjetnika pri ULUPUH-u. Pitala sam ih moze li se to nekako preko njih u tom statusu sredit, no oni kazu da ne moze.

 

Nemam supruga da bi se osigurala preko njega, zivimo zajedno, ali nismo prijavljeni godinu dana na istoj adresi, tako da ni to ne igra ulogu s obzirom da su to neki od uvjeta na temelju kojih bih mogla steci opet zdravstveno i mirovinsko.

 

Ispada da mi jedino preostaje da placam doprinose sama, sto mi se cini da je preko 1000 kn mjesecno ako se ne varam.

 

Ako mi mozete molim vas pomoci i sugerirati ako postoji nesto sto ipak mogu uciniti ili sam se bas uvalila u veliku nezgodu?

 

*Imam jedino jos mogucnost da me prijatelj prijavi kod sebe kao, da si sama platim doprinose recimo dva mjeseca pa da 'dobijem otkaz' pa onda da iskoristim period od 30 dana da se javim na HZZo kako sam trebala prvi put ili je to 'prenaivno' i ne funkcionira tako?

 

Hvala puno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija