Jump to content

maltretiranje preko sms poruka


nijebitno2

Preporučene objave

vec godinu dana me se maltretira preko sms poruka. sumnjam naravno na jednu osobu ali čak i prijavivši ga na policiju nisam uspjela ništa riješiti. svaki puta se radi o novome broju telefona i kao neka nova osoba mi piše svakakve bljuvotine. promjenila sam broj mobitela ali je on naravno uspio doći do njega. ne dobivam samo ja poruke već i moji roditelji u kojima se ja navodim kao najveća k..... u gradu. blati mene i moje prijateljice i prijatelje. nemojte misliti da se samo žalim pokušala sam svega i svašta ali nikako da dokažem da je to on. ako nemate neko konstruktivno rješenje molim vas nemojte ni odgovarati na ovu poruku jer ovo kroz šta ja prolazim ne bih htjela poželjeti ni najgorem neprijatelju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Je li taj broj sa kojeg dobivate SMS-ove prijavljen? Odnosno radi li se o registriranom korisniku? Ako je tome tako, imate njegov identitet i možete podnijeti privatnu tužbu radi verbalnog delikta (uvrede, klevete, sramoćenja), kojom inicirate kazneni postupak protiv dotične osobe. DORH-a u takvim predmetima nema.

 

S druge strane, ukoliko postoji prijetnja vama ili članovima vaše obitelji, onda podnesite kaznenu prijavu protiv te osobe, a SMS-ove čuvate kao dokaz. Tu vas policija ne može "otkantati". Međutim, ukoliko se radi isključivo o uvredama/klevetama i slično, tu vam nažalost oni ne mogu pomoći.

 

Jedna od opcija bila bi čl. 140. KZ-a - kazneno djelo nametljivog ponašanja, ali pročitajte si opis djela i znat ćete jesu li ili nisu ispunjena njegova obilježja.

 

I još jedna stvar tehničke naravi, koju možete i sama učiniti - ne znam kakav mobilni uređaj imate, ali na većini današnjih mobitela postoji opcija kojom određenom broju možete "zabraniti" kontaktiranje bilo kakve vrste, pa ukoliko se uvijek radi o jednom te istom broju - učinite to.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

rečeno mi je da se radi o nametljivom ponašanju putem sms poruka ali nakon određenoga vremena me je gospođa koja vodi moj slučaj nazvala i rekla, šta sam navela u prethodnoj poruci, previše brojeva za otkrivanje identiteta te osobe. rekli su mi da je to samo nametljivo ponašanje da se ne može nikako drugačije ići jer mi se ne prijeti smrću. ovako su čak i naveli primjere: "ubit ću te, zapalit ću te" i sl.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija