Jump to content

PARCELACIJA HITNO!

anonimno

Preporučene objave

PARCELACIJA

Vlasnik sam 1/2 zemljišta na kojem je sagrađena obiteljska kuća. Kuća je ucrtana u zemljišne knjige.

Kuća je podijeljena na dvije jednake polovice koje nemaju nikakvih zajedničkih elemenata osim središnjeg zida (poseban ulaz, poseban kućni broj, posebni priključci za struju i vodu).

Međutim, kuća nije smještena točno na sredini parcele tako da jednoj polovici kuće pripada nešto više okolnog zemljišta nego drugoj polovici.

Zanima me što će se desiti prilikom parcelacije. Može li mi biti oduzet dio kuće ako se parcelacijom zemljišta ujedno dijeli kuća?

P.S. Također, mislim da nemamo dovoljnu površinu novih parcela (parcela sveukupno ima 546 m²).

Molim za odgovor. Hvala!

Dijeli na drugim stranicama

ako ste upisani kao suvlasnik u 1/2 onda vam pripada 1/2 a ne može vam pripasti manje. I što se tiče kuće i zemljišta tako da nije moguće ovo što pišete da jednoj polovici kuće pripada više zemljišta nego drugoj polovici. Naravno to pod pretpostavkom da ste stvarno u katastru i zk upisani u 1/2.

tada možete razvrgnuti suvlasničku zajednicu i etažirati kuću

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija