anonimno objavljeno: 26. kolovoz 2006. Dijeli objavljeno: 26. kolovoz 2006. PARCELACIJA Vlasnik sam 1/2 zemljišta na kojem je sagrađena obiteljska kuća. Kuća je ucrtana u zemljišne knjige. Kuća je podijeljena na dvije jednake polovice koje nemaju nikakvih zajedničkih elemenata osim središnjeg zida (poseban ulaz, poseban kućni broj, posebni priključci za struju i vodu). Međutim, kuća nije smještena točno na sredini parcele tako da jednoj polovici kuće pripada nešto više okolnog zemljišta nego drugoj polovici. Zanima me što će se desiti prilikom parcelacije. Može li mi biti oduzet dio kuće ako se parcelacijom zemljišta ujedno dijeli kuća? P.S. Također, mislim da nemamo dovoljnu površinu novih parcela (parcela sveukupno ima 546 m²). Molim za odgovor. Hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anonimno odgovoreno: 27. kolovoz 2006. Autor Dijeli odgovoreno: 27. kolovoz 2006. ako ste upisani kao suvlasnik u 1/2 onda vam pripada 1/2 a ne može vam pripasti manje. I što se tiče kuće i zemljišta tako da nije moguće ovo što pišete da jednoj polovici kuće pripada više zemljišta nego drugoj polovici. Naravno to pod pretpostavkom da ste stvarno u katastru i zk upisani u 1/2. tada možete razvrgnuti suvlasničku zajednicu i etažirati kuću Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anonimno odgovoreno: 28. kolovoz 2006. Autor Dijeli odgovoreno: 28. kolovoz 2006. Hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.