olujnonebo objavljeno: 8. siječanj 2015. Dijeli objavljeno: 8. siječanj 2015. Poštovani, brat i ja smo vlasnici stana (76m2) u istom dijelu. On živi u tom stanu, a ja sam kupio drugi početkom 2008 god, te smo tada usmeno dogovorili da mi isplati moj dio stana. Dogovorili smo iznos, obećao je da će uzeti kredit krajem ljeta (2008 god), ali do isplate nije došlo. Promijenio je ulazna vrata na zajedničkom stanu, nemam ključ, stoga ni pristup svojem dijelu stana, te u njemu nisam bio sve ove godine. Kontaktiramo nažalost isključivo mailom. Neko je vrijeme bio bez posla te sam imao razumijevanja, stoga nisam forsirao isplatu. Na sve moje molbe da riješimo situaciju odgovara isključivo optužbama i napadima, te tvrdi da sam sam kriv za nastalu situaciju. U zadnjem je mailu predložio da ako ne mogu plaćati kredit neka prodam/iznajmim stan pa neka doselimo njemu. Sada ga doista, više ne mogu financirati, jer istovremeno, ja sam kupujući stan uzeo kredit na cijeli iznos stana te sve ove godine moja obitelj živi na rubu siromaštva. Do sada sam platio 275.400,00 kn kredita dok dogovorena polovica vrijednosti stana iznosi 285.750,00 kn. Molim Vas da mi odgovorite kakav je postupak pokretanja razvrgnuća zajednice, koliko košta, te da li imam pravo na naknadu plaćene kamate s obzirom na gore navedenu situaciju? Imam mailove iz 2008/2009 god.u kojima tvrdi da će mi platiti polovicu. Da li se mailovi uzimaju kao dokaz na sudu te da li po vama imam osnove za tužbu zbog naknade štete od nastale kamate? U mojoj situaciji kad ja imam kredit, nije isto da li je isplata izvršena odmah ili nakon 8,10,15 god, jer ja tada praktički nisam dobio svoje nasljeđe, što će se već u stvari za koji mjesec i dogoditi. Hvala na odgovoru. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.