Jump to content

raskid suvlasničke zajednice


zstubi

Preporučene objave

Teta, ja i mamina sestrična smo suvlasnice kuće. Kuća je građena na dvije čestice, na jednoj čestici se nalaze tri etaže i sve je legalizirano. Na drugoj su isto tri etaže s time da je prva bila postojeća prije 68. god. sagrađena na vrtu (po zemljišnjim knjigama, tako se vodi i danas), a na to pravo posjeda imamo nas tri, a pravo korištenja imaju dva susjeda. Da bi sestrična mogla graditi druge dvije etaže, moj tata je morao srušiti prizemlje i ponovno ga sagraditi zbog statike zgrade. To se odnosi na nelegalizirani dio. To se gradilo 80-ih godina. Ja imam 11/108, teta 55/108, a sestrična 42/108 dijelova. Pokušala sam na miran način da se dogovorimo i podijelimo, da znamo točno šta je čije. Ali bez uspjeha, jedna ne želi ni razgovarati samnom, a druga se pravi da nema ništa s time iako obje žive u toj kući. Meni osporavaju da imam jednaka prava u kući kao i one. Ja im tvrdim pošto kuća nije podijeljena ni etažirana da imam pravo na cijeloj kući,a one tvrde da nemam. One tvrde da ja imam pravo samo na dijelu legalne kuće, ali mi i to brane da koristim. Kuća se može fizički podijeliti, međutim do toga dogovora nikako ne možemo doći, zbog stalnih ucjena.

Htjela bi napraviti razvrgnuće suvlasničke zajednice. Pa me zanima kakav je postupak, pošto kuća nije sva legalizirana. Pošto sam nezaposlena nemam novaca za pravnika, pa me zanima dali netko radi te stvari pro bono. Zanima me šta mogu napraviti da kuću ne može nitko koristiti dok se ne riješi imovinsko-pravno. Kuća se nalazi na otoku, u staroj gradskoj jezgri.

 

unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija