anonimno objavljeno: 11. siječanj 2005. Dijeli objavljeno: 11. siječanj 2005. Suprug mi je stranac, nezaposlen, vjenčali smo se u Zagrebu, i po hrvatskim propisima, pa, kako ide u našim Zakonima, malo za nas vrijede hrvatski zakoni malo ne Ja sam zaposlena, i zatražila sam da mu se prizna zdravstveno osiguranje kao članu moje obitelji, no, susrećem se sa nebulozama 50 % zaposlenih (pa i njihova pravna služba) tvrdi da nemamo na to pravo, a ostatak da imamo pravo. Što sada? Jedan član Zakona tumači se kako kome odgovara, svaki službenik tumači drugačije. Eto, može li savjet? i HVALA Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anonimno odgovoreno: 11. siječanj 2005. Autor Dijeli odgovoreno: 11. siječanj 2005. morate se kao prvo obratiti u područni ured Zavoda za zdravstveno osiguranje prema mjestu prebivališta gdje će Vašem mužu izdati potvrdu da će ga uvesti u bazu podataka zdravstveno osiguranih osoba. s tom potvrdom idete u policijsku upravu i pokrenuti postupak za trajno nastanjenje. nakon pokretanja postupka u policiji vraćate se u područni ured Zavoda i tada možete osigurati supruga stranca kao člana obitelji. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anonimno odgovoreno: 12. siječanj 2005. Autor Dijeli odgovoreno: 12. siječanj 2005. Suprug mi stječe pravo predati zahtjev za trajno nastanjenje tek za godinu dana, sada mu je odobren privremeni boravak. Mijenja li to sto? Mogu li predati zahtjev za rješavanje trajnog nastanjenja ranije? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
zveki odgovoreno: 12. siječanj 2005. Dijeli odgovoreno: 12. siječanj 2005. na zalost nisam upoznata s propisima o trajnom nastanjenju pa nemrem tu nist pomoci. Inače, suprug se može osigurati na osnovno zdravstveno osiguranje prema Zakonu o zdravstvenoj zaštiti stranaca u RH ("Narodne novine" 114/97.), te postaje obveznik uplate doprinosa za zdravstveno osiguranje. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.