Jump to content

Zdravstveno osiguranje

anonimno

Preporučene objave

Suprug mi je stranac, nezaposlen, vjenčali smo se u Zagrebu, i po hrvatskim propisima, pa, kako ide u našim Zakonima, malo za nas vrijede hrvatski zakoni malo ne Ja sam zaposlena, i zatražila sam da mu se prizna zdravstveno osiguranje kao članu moje obitelji, no, susrećem se sa nebulozama 50 % zaposlenih (pa i njihova pravna služba) tvrdi da nemamo na to pravo, a ostatak da imamo pravo.

Što sada? Jedan član Zakona tumači se kako kome odgovara, svaki službenik tumači drugačije.

Eto, može li savjet?

i HVALA :-?:-)

Dijeli na drugim stranicama

morate se kao prvo obratiti u područni ured Zavoda za zdravstveno osiguranje prema mjestu prebivališta gdje će Vašem mužu izdati potvrdu da će ga uvesti u bazu podataka zdravstveno osiguranih osoba. s tom potvrdom idete u policijsku upravu i pokrenuti postupak za trajno nastanjenje. nakon pokretanja postupka u policiji vraćate se u područni ured Zavoda i tada možete osigurati supruga stranca kao člana obitelji.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija