Jump to content

Darovni ugovor sa zasnivanjem prava stanovanja na nekretnini


brada1983

Preporučene objave

Poštovani trebam vašu pomoć u tumačenju prava stanovanja i darovnog ugovora za nekretninu, kojeg je moja supruga potpisala sa svojim pokojnim ocem koji je bio darovatelj i nositelj prava stanovanja. Dakle ugovor je sklopljen prije mjesec i pol dana no moja supruga još uvijek nije dobila apsolutno nikakve papire od te nekretnine a niti ključ iste te na upite maćeha odbija dati ključ. Maćeha je vlasnik vlastitog stana te je tamo i prijavljena i nikada nije niti bila prijavljena u gore navedenoj nekretnini.

 

Darovnim ugovorom je vanbračna maćeha stekla pravo stanovanja (ne piše rok) (Darovatelj , zadržava pravo stanovanja na nekretnini ovog Ugovora u svoju korist i korist izvanbračne supruge)

 

1. Kada ona počinje koristiti to pravo? (kada se prijavi na tu adresu i počne tamo stanovati ili niti ne mora biti tamo uopće ili po tom darovnom ugovoru automatski)

 

2. Da li ona i moja supruga trebaju sklopiti kakav ugovor o stanovanju (ili negdje u zakonu stoji da je ona dužna plaćati sve režije i ako da u kojem zakonu odnosno gdje?)

 

3. Ako bi trebale sklopiti ugovor, da li maćeha mora potpisati taj ugovor odnosno može li ga odbiti i što tada učiniti?

 

4. Da li se moja supruga može na ikoji način zaštititi od mogućih problema koji proizlaze neplaćanjem režija ili otuđenjem ili uništavanjem imovine

 

5. Može li se ikako osporiti taj ugovor?

 

6. Mora li moja supruga prijaviti maćehu na tu adresu?

 

7. u jednom članku ugovora stoji da Daroprimateljica prima sa zahvalnošću darovane nekretnine, te odmah stupa u posjed istih. (što to znači stupa u posjed istih? Jeli trebala dobiti onda ključeve i papire pa je maćeha prekršila taj članak jer kako može ući u posjed kada maćeha ima pravo stanovanja? molim objašnjenje)Dakle komunikacija sa maćehom je nemoguća jer je navikla da je gazdarica svega i vrlo je agresivna u komunikaciji, vrijeđa, prijeti i laže i svaki pokušaj je rezultirao sa još većom problematikom.

 

Moja supruga bi sada po tom ugovoru trebala pustiti da tamo živi a što osigurava moju suprugu? S obzirom na takvu netrpeljivost i agresiju za očekivati je da neće htjeti plaćati režije a kako će glasiti na moju suprugu to ne dolazi u obzir.

 

Mislim da shvaćate i sami što mi nije jasno te oko čega trebam pomoć. Te ako znate kakvu pravnu caku da se to izganja na obostrano zadovoljstvo može i to :)

 

 

Unaprijed zahvalan

 

Brada :bang:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija