Valky objavljeno: 10. siječanj 2015. Dijeli objavljeno: 10. siječanj 2015. Majka(koja je u braku)od oca je nasljedila apartman; to je dakle,njena vlastita imovina. Međutim,potrebita su određena ulaganja da bi se moglo iznajmljivati. Dal bračni partner u slučaju razvoda braka ima pravo potraživati polovicu uloženih sredstava kao bračne stečevine, iako bi majka ulagala novcem od tog iznajmljivanja? S druge strane novci iz iznajmljivanja omogućavaju život obitelji. Zahvaljujem Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Domba-law odgovoreno: 10. siječanj 2015. Dijeli odgovoreno: 10. siječanj 2015. Majka bi trebala pronaći način da dokaže da je isključivo svoja sredstva ulagala u apartman što je vrlo teško. Najbolje bi bilo da daruje svoj apartman nekom od djece u koga ima povjerenja te će na taj način eliminirati mogućnost bračnog partnera bilo kakvoj imovinskoj potražnji. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Valky odgovoreno: 11. siječanj 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 11. siječanj 2015. Najljepša hvala na odgovoru. Nije problem u dokazivanju-sa računa iznajmljivanja bi se ulagalo, samo,mislim da to,ipak,ide u bračnu stečevinu.Dal je realna mogućnost da se to računa kao ulaganje koje poboljšava i omogućava život cijele obitelji? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Valky odgovoreno: 16. siječanj 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 16. siječanj 2015. Dal se ova situacija može riješiti zajmom(u pismenom obliku), ili sa kreditom za potrebna ulaganja? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Valky odgovoreno: 21. siječanj 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 21. siječanj 2015. Zajam(u pismenom obliku)kao i kredit spadaju pod bračnu stečevinu. U međuvremenu moja sestra se ponudila da mi daruje novce za potrebna ulaganja. U tom slučaju dal je povoljnije da troškove plati sa svog računa-u smislu dokazivanja dara, il moramo napraviti darovni ugovor(za ovu soluciju,mislim da je teže dokazati da su novci baš za ulaganje utrošeni)? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.