pravni upit objavljeno: 10. siječanj 2015. Dijeli objavljeno: 10. siječanj 2015. Poštovani forumaši, naime prije par godina sam od brata dobio nekretninu (moja prva nekretnina), te je naravno nastupio porez. Kasnije smo saznali kako je vlasništvo nad nekretninom tokom darovanja bio predmet na sudu (tako da presudom Suda nikako nisam mogao biti 1/1 vlasnik nekretnine) te smo na koncu razvrgnuli isti darovni ugovor i proglasnili ih nevažećima, ali porez je i dalje ostao. Ne samo to. nego sam temeljem tog poreza dobio i ovršni prijedlog, tako da sam sada blokiranih računa. Ono što mene zanima je: 1. Kad nastupa zastara na potraživanja Porezne uprave na porez na nekretnine? 2. Da li u ovome slučaju, radi činjenice kako je to moja prva nekretnina, postoji mogućnost da sam oslobođen poreza? 3. Netko ima ideju kako ovo riješiti? S poštovanjem. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 7. ožujak 2015. Dijeli odgovoreno: 7. ožujak 2015. 1.Teško da se radi o zastari tražbine,budući da je utvrđena odlukom nadležnog organa. 2.Ne,u smislu čl.11/a stoji kupoprodaja a ne darovanje i dr. 3.Ako je sporazum o raskidu ugovora zaključen nakon što je obavljen prijenos u zemljišnim knjigama na daroprimatelja/obdarenika kao novog vlasnika, postupak se ne može obnoviti i rješenje koje utvrđuje poreznu obvezu ne može se poništiti,u kojem smislu je i odluka Upravnog suda Republike Hrvatske, Br. Us-4962/2008 od 27. listopada 2010. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
pravni upit odgovoreno: 9. ožujak 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 9. ožujak 2015. Poštovani, hvala na odgovoru. Je li od kakvog značaja činjenica kako je vlasništvo jedino zabilježeno u Knjizi položenih ugovora? Jedino je Porezna napravila prijenos vlasništva (u svojoj bazi podataka) te se sada poziva na zastaru rokova (nije se na vrijeme prijavio sporazum o raskidu ugovora). Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 9. ožujak 2015. Dijeli odgovoreno: 9. ožujak 2015. Je li od kakvog značaja činjenica kako je vlasništvo jedino zabilježeno u Knjizi položenih ugovora? bojim se da se ovdje priča završava,nažalost. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
pravni upit odgovoreno: 9. ožujak 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 9. ožujak 2015. Možda ste me krivo shvatili, ja nikada nisam bio upisan kao vlasnik te nekretnine. Jedino je kod Porezne upisano moje ime temeljem darovnog ugovora, u Knjizi položenih ugovora nikada nije stavljeno moje ime. Ili to nije važno? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 10. ožujak 2015. Dijeli odgovoreno: 10. ožujak 2015. u Knjizi položenih ugovora nikada nije stavljeno moje ime. Je li od kakvog značaja činjenica kako je vlasništvo jedino zabilježeno u Knjizi položenih ugovora? ako se niste upisali,onda vrijede rokovi po Zakonu o općem upravnom postupku Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.