Jelica111 objavljeno: 13. siječanj 2015. Dijeli objavljeno: 13. siječanj 2015. Poštovani, situacija je sljedeća: majka mi je prepisala nekretninu (kuću) darovnim ugovorom, koja je pod hipotekom. Ratu kredita uredno sada ja plaćam trajnim nalogom na tu partiju kredita, majka je ostala nosioc kredita. Zanima me što se događa u slučaju smrti majke i daljnjih postupaka banke. Da li banka jamcu kredita (druga osoba izvan obitelji) prepisuje obveze kredita, iako se rate redovno uplaćuju, kao što sam spomenula ranije? Ima li smisla da se ja upišem kao jamac kredita? Službenik u banci na spomenuto pitanje odgovara da se ne mora ništa mijenjati, dok god novac trajnim nalogom ide za kredit...??!!! Mogući problemi? Hvala Unaprijed! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 13. siječanj 2015. Dijeli odgovoreno: 13. siječanj 2015. Dobro su vam objasnili,banka kao vjerovnik ce prihvatiti ispunjenje obveze od bilo koga. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Jelica111 odgovoreno: 14. siječanj 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 14. siječanj 2015. Matrix76, znači sve ostaje isto iako je nositelj kredita preminuo i više ne postoji? Nešto se mora mijenjati, ima sigurno neka bankarska zaverzlama, zbog koje bi mogla imati problem? Zvuči prejednostavno... Mislim da u ugovoru o kreditu ta opcija ne postoji (provjerit cu)? Hvala na odgovoru Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 14. siječanj 2015. Dijeli odgovoreno: 14. siječanj 2015. Da bi smo bili sigurni,moramo biti oprezni,no i pretjerana opreznost ugrožava sigurnost. Gdje vidite vi opasnost u svemu tome,banci je bitno da se kredit uredno otplaćuje. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Jelica111 odgovoreno: 14. siječanj 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 14. siječanj 2015. U pravu ste! Jedino mi zbog cinjenice da je kredit na osobi koje vise nema, sve malo skepticno. I tu je taj murphyev zakon koji nas nikad ne zaobiđe nažalost... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.