Jump to content

Mirovanje radnog odnosa do 3 godine djetetovog života i neiskorišteni godišnji


Sunčica123

Preporučene objave

Poštovani,

 

u 3.mj 2015. mi ističe rositeljski dopust. Nakon toga željela bih koristiti neiskorišteni godišnji pa zatim mirovanje do 3 godine djetetovog života.

 

U 7 mj 2013. su mi otovorene komplikacije u trudnoći, a rodiljni mi je bio otvoren u 1mj 2014., na posao bih se trebala vratiti u 3mj 2015.

 

Da li imam pravo na korištenje godišnjeg iz 2013., 2014. i 2015. i ukoliko da, imam li to pravo koristiti nakon isteka roditeljskog dopusta, a prije aktiviranja mirovanja, ili to isključivo ovisi o dogovoru s poslodavcem?

 

Za godišnji iz 2014. znam da imam pravo korisiti najkasnije do 30.06.2015., ali ne znam da li poslodavac može odlučivati kada ću ga koristiti? Ako mi kojim slučajem ne odobri korištenje godišnjeg nakon roditeljskog, da li se može aktivirati mirovanje do 3 godine pa u nekom periodu godišnji i opet mirovanje, ili to nije moguće?

 

Uglavnom, željela bih sve godišnje na koje imam pravo iskoristiti nakon roditeljskog dopusta, a nakon toga koristiti mirovanje do 3 godine djetetovog života.

 

U kojem periodu mi poslodavac mora odgovoriti na moj zahtjev za mirovanjem ako sam ga obavijestila minimalno 30 dana prije korištenja tog prava?

Ako možete napisati aktualne zakone, stavke i članke koji podupiru moje zahtjeve kako bih mogla valjano podnijeti poslodavcu obavijest o korištenju tog prava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija