neno_ objavljeno: 17. siječanj 2015. Dijeli objavljeno: 17. siječanj 2015. Poštovani, Treba mi jedan savjet... Dakle,napravio sam zahtjev o zajmu i prijatelju posudio 30000 kn. Naravno bez kamata,rok je stavljen do 01.03.2015. godine Dokument je naravno ovjeren,u slučaju ne ispunjavanja obveze piše da je nadležan sud.. Ako ja te novce ne dobijem do tada, što mi je prvo učiniti? Kako ja mogu dokazati da mi on nije dao,jer on može tvrdit da je dai, i takve stvari??? Nadam se da do toga neće doći,ali čisto informativno Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
crni33 odgovoreno: 17. siječanj 2015. Dijeli odgovoreno: 17. siječanj 2015. Buduci da je ugovor ovjeren kod JB, zatražite ovrhu kod nadležnog suda. Samo mi recite kako je određen način vracanja u ugovoru? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
neno_ odgovoreno: 17. siječanj 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 17. siječanj 2015. hm,stavio sam samo da mi treba vratiti do 01.03.2014. taj isti iznos..nisam stavio ni kamate,ni da ću mu sjest na imovinu...ali,na sebi ima nekretnine,auto... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
crni33 odgovoreno: 17. siječanj 2015. Dijeli odgovoreno: 17. siječanj 2015. Ovrha će se provesti u slucaju neplacanja. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
neno_ odgovoreno: 17. siječanj 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 17. siječanj 2015. hvala Vam na odgovoru..nadam se da do toga neće doći..samo me zanima,ako bi došlo,koliko to dugo od prilike traje...poznavajući naše sudstvo,da se ne bi razvuklo na godinu,dvije čekanja..? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 17. siječanj 2015. Dijeli odgovoreno: 17. siječanj 2015. (uređeno) To vam zavisi od niza faktora - o kojem se sudu radi, njegovoj opterećenosti, ažurnosti uređujućeg suca, držanju druge strane u postupku itd. itd. Nemoguće za precizirati. Edit : Zaboravio sam napomenuti, da se moj odgovor odnosi na slučaj da ćete morati utužiti potraživanje. uređeno: 17. siječanj 2015. od G-man Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 17. siječanj 2015. Dijeli odgovoreno: 17. siječanj 2015. hm,stavio sam samo da mi treba vratiti do 01.03.2014. taj isti iznos.. postoji li ovršna klauzula,odnosno.suglasnost dužnika da se provede ovrha, Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
neno_ odgovoreno: 17. siječanj 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 17. siječanj 2015. postoji li ovršna klauzula,odnosno.suglasnost dužnika da se provede ovrha, http://www.lidercentar.hr/upload/File/Ostali%20korisni%20%C4%8Dlanci%20i%20informacije/Obrasci%20za%20obra%C4%8Dun%20tro%C5%A1kova/Ugovor_o_kratkorocnoj_pozajmici.doc napravito je nešto tipa ovoga... Ažurirano postoji li ovršna klauzula,odnosno.suglasnost dužnika da se provede ovrha, nemam to napisano u ugovoru.. imam samo da u slučaju ne izvršavanja plaćanja do tog i tog datuma je nadležan sud....ali nigdje nije precizirano da se dužnik slaže sa ovrhom u koliko ne plati... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 17. siječanj 2015. Dijeli odgovoreno: 17. siječanj 2015. Sa konkretnim ugovorom se ne može ići izravnom ovrhom,budući da nema svojstvo ovršne isprave. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.