Jump to content

Sigurnosna kopija - elektronička pošta

uniquehr

Preporučene objave

Pozdrav,

u svrhu sigurnosne kopije (i retencije podataka koja je određena politikom tvrtke) želim implementirati sustav koji svaku poruku e-pošte (dolaznu i odlaznu) duplicira te pohranjuje u poseban sustav. Zanima me da li to smijem raditi vezano uz zaštitu (osobnih) podataka. Ja ne znam što može biti u e-pošti (osobni podaci, nelegalan sadržaj, itd.) pa me malo strah da ne bi kazneno odgovarao za bilo što :). Probao sam tražiti po webu, no nisam imao sreće. Bio bih zahvalan na svakom savjetu, uputi ili preporuci. Tnx!

Dijeli na drugim stranicama

• 2 tjedna kasnije...

ne razumijem se u pravo, ali kao netko tko se razumije u elektroničke sustave mogu vam dati mišljenje.

naime kažete da bi sustav koji bi implementirali pohranjivao SVE odlazne i dolazne e-mailove sa računala vaše firme što bi po mom mišljenju bilo jednako krađi tuđih osobnih podataka.

jer se u privatnim e-mailovima nalazi mnogo osjetljivih podataka tipa brojevi računa, usernameovi, passwordi, linkovi za mjenjanje passworda, internet bankarstvo, internet kupovina...

moj savjet vam je da taj monitoring uvedete samo na službene e-mailove vaše firme.

također mislim da bi bilo fer da zaposlenike koji se služe tim "motrenim" e-mailovima obavjestite o postojanju sustava tako da njihove osobne i osjetljive informacije ne završe u backup sustavu.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija