uniquehr objavljeno: 19. siječanj 2015. Dijeli objavljeno: 19. siječanj 2015. Pozdrav, u svrhu sigurnosne kopije (i retencije podataka koja je određena politikom tvrtke) želim implementirati sustav koji svaku poruku e-pošte (dolaznu i odlaznu) duplicira te pohranjuje u poseban sustav. Zanima me da li to smijem raditi vezano uz zaštitu (osobnih) podataka. Ja ne znam što može biti u e-pošti (osobni podaci, nelegalan sadržaj, itd.) pa me malo strah da ne bi kazneno odgovarao za bilo što . Probao sam tražiti po webu, no nisam imao sreće. Bio bih zahvalan na svakom savjetu, uputi ili preporuci. Tnx! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sendvic odgovoreno: 28. siječanj 2015. Dijeli odgovoreno: 28. siječanj 2015. ne razumijem se u pravo, ali kao netko tko se razumije u elektroničke sustave mogu vam dati mišljenje. naime kažete da bi sustav koji bi implementirali pohranjivao SVE odlazne i dolazne e-mailove sa računala vaše firme što bi po mom mišljenju bilo jednako krađi tuđih osobnih podataka. jer se u privatnim e-mailovima nalazi mnogo osjetljivih podataka tipa brojevi računa, usernameovi, passwordi, linkovi za mjenjanje passworda, internet bankarstvo, internet kupovina... moj savjet vam je da taj monitoring uvedete samo na službene e-mailove vaše firme. također mislim da bi bilo fer da zaposlenike koji se služe tim "motrenim" e-mailovima obavjestite o postojanju sustava tako da njihove osobne i osjetljive informacije ne završe u backup sustavu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 29. siječanj 2015. Dijeli odgovoreno: 29. siječanj 2015. Drugim riječima, ovakvo što smijete raditi isključivo uz privolu osoba o čijim bi se mailovima radilo. A hoćete li doboto takvu privolu - drugo je pitanje. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.