Jump to content

Oslobađanje od plaćanja - mala primanja


Magnat16

Preporučene objave

Pozdrav svima,

 

Imam situaciju u obitelji za koju me zanima postoji li rješenje. Stric i strina mi žive sami u obiteljskoj kući od 150 m2, ali kuća nije ništa posebno i nije do kraja uređena. Imaju primanja svega 560 kn stričeve mirovine. Strina je nezaposlena, a imaju i maloljetnog sina koji ide u 2. razred srednje škole. Da bi uspjeli preživjeti stric (iako teško bolestan) radi na crno kada uspije naći posla, a i strina također na crno tu i tamo radi (kada ima posla). Drugačije ne bi uspjeli preživjeti i uzdržavati dijete. Prije nego se stric razbolio živjeli su pristojnim životom, izgradili kuću bez kredita itd... Danas sam bio kod njih i toliko sam se sažalio i skoro zaplakao kada sam vidio kako se muče i pate, najviše me zabolilo kada sam vidio račune na stolu. Dobili su opomene zbog neplaćene RTV pristojbe (a TV imaju koji jedva da radi) i naknade za slivne vode (nemaju čak niti kanalizacije, a odvodni kanal koji prolazi kraj kuće sami čiste, jer Hrvatske vode pošalju nekoga svake prijestupne). Ja sam pokupio račune i upravo ih sada uplatio, jer znam da posebno preko zime teško žive. Nevjerojatno mi je kako država može od takvih ljudi potraživati da plaćaju gluposti kao RTV pretplatu i slično...

Sada moje pitanje:

Postoji li mogućnost i kako da ih se oslobodi od plaćanja RTV i naknade za slivne vode? Barem to ako ništa drugo. Ako postoji kako i kome da se obratim? Hvala unaprijed na pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija