Domagoj 2912 objavljeno: 19. siječanj 2015. Dijeli objavljeno: 19. siječanj 2015. Ovako,prije svega moje isprike ako sam fulao topic... Situacija je sljedeca,moja majka je otvorila stambenu stednju na moje ime dok sam bio maloljetan.Stednju nisam mogao podici dok nisam postao punoljetan.Novce koje sam zaradio preko ljeta sam uplacivao sam na stednju,znaci nitko drugi nije uplacivao osim mene...Sada kada sam navrsio 18 godina htio sam podici stednju i svatio da je majka podigla sve novce sa stednje,jos da spomenem da nisam u najboljim odnosima sa njom i da sam se prije 4 godine odselio od kuce.E sad me zanima dali postoji ikakva mogucnost za tuzbu protiv majke i dali se to isplati,iznos koji je podigla je oko 30000 kn.Molim vas za pomoc i svaki savjet i komentar je dobrodosao! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
crni33 odgovoreno: 19. siječanj 2015. Dijeli odgovoreno: 19. siječanj 2015. Za iznos veći od 10000 kn mjesecno, mora tražiti odobrenje czss. A vjerojatno je onda podizala 3 puta za redom. Takve prihode roditelji mogu koristiti za njegovo uzdržavanje, liječenje, odgoj, školovanje, obrazovanje ili podmirenje važnih potreba djeteta. Koliko mogu zakljuciti taj novac nije korišten u tu svrhu. Znači možete podnijeti tužbu a spor ćete dobiti ako dokažete da novac nije korišten u gore navedene svrhe. A ovdje se radi i o kaznenom djelu zlouporabe povjerenja. Sretno! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Domagoj 2912 odgovoreno: 19. siječanj 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 19. siječanj 2015. Tako je po izdvatku se vidi da je podizala 3 mjeseca za redom po 10000 kuna. Jos bih Vas molio da me uputite gdje da podignem tuzbu jer se nimalo ne snalazim u ovom podrucju.Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
crni33 odgovoreno: 19. siječanj 2015. Dijeli odgovoreno: 19. siječanj 2015. Tako je po izdvatku se vidi da je podizala 3 mjeseca za redom po 10000 kuna.Jos bih Vas molio da me uputite gdje da podignem tuzbu jer se nimalo ne snalazim u ovom podrucju.Hvala Tužba za naknadu štete jer je ovom radnjom prouzrocena šteta tj. Umanjenje vaše imovine. Najbitnije u ovom slucaju je dokazivanje protupravnosti(morate dokazati da novac nije korišten za vaše potrebe). Tužba se podnosi općinskom sudu. A moguća vam je i druga solucija podnošenje kaznene prijave DORH-u zbog zlouporabe povjerenja na vašu štetu i podnošenje imovinskopravnog zahtjeva u sklopu kaznenog postupka. Prilikom vođenja parničnog postupka sud je svakako dužan ako utvrdi postojanje osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo dostaviti spis nadležnom DO koji će najvjerojatnije pokrenuti kazneni postupak. Sretno! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.