Alternativka objavljeno: 20. siječanj 2015. Dijeli objavljeno: 20. siječanj 2015. Dakle, riječ je o mojim roditeljima koji već 20 godina ne žive zajedno, a isto toliko moj tata živi sa drugom ženom, no mami i djeci nije za to rekao još cca. 5 godina. Tijekom tih pet godina, ne znam sada točno, tata je stekao pravo na braniteljsku mirovinu, a mama je cijelo to vrijeme službeno nezaposlena, ali od 2001. godine radi bez prijave. Dok je stvarno bila nezaposlena, tata je faktički uzdržavao, a čim je počela zarađivati prestala je uzimati njegov novac za sebe, samo za sestru i mene. Zanima me kada bi roditelji pokrenili brakorazvodnu parnicu, bi li mama imala pravo na alimentaciju budući je i dalje nezaposlena, a "na crno" čuva sestrinu djecu. (sestra joj plaća jer nema nikakvih drugih prihoda). Također, kad bi se, ne-da-Bože, tati nešto dogodilo, bi li moja mama ili ta njegova druga žena imale pravo na tatinu obiteljsku mirovinu. Unaprijed zahvaljujem na odgovorima! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.