Jump to content

Nanosenje lakse tjelesne ozljede


vedran91

Preporučene objave

Pozdrav. Imam nekoliko pitanja... al prvo prica...

 

Dakle u noci sa subote na nedjelju sam napravio nesto "nezakonito". Udario sam decka oko 02:30 h, do toga je doslo nakon njegove provokacije, i nakon sto mi je poceo mahati rukama oko glave, (on je bio vidno alkoholiziran a ja potpuno trijezan). Ja sam njegovu ruku maknuo i opalio mu samar sa vanjskim djelom sake. Tada mu na licu nije bilo nista vidljivo.Decko je tek u nedjelju oko 10h ujutro (znaci cca 8h nakon udarca) otisao na hitnu... ima modricu ispod oka (bar sam zasad samo to saznao). Meni je policija dosla doma u nedjelju navecer oko 20h, ja sam dao iskaz kao i moja zena koja je bila pored nas dok se to dogodilo. Sad par dana nakon dogadaja, zove mene njegov tata, trazi neke novce kao za odstetu i ucjenjuje me tuzbom ako ne platim...

 

E sad pitanja...

 

Posto se radi o, ajmo reci, samaru koje bi posljedice mogao imati?

 

Ukoliko dođe do tuzbe koliko bi on mogao traziti, tj koliko bi mu morao platiti za ovu "ozljedu"?

 

Jeli moguce da je decko otisao negdje drugdje i tamo dobio jos po "tamburi" pa cu sad ja ispastati zbog toga?

 

I dali ja mogu sto poduzeti da me ostave na miru jer me zivkaju i ucjenjuju non-stop!?

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle, radi se o punoljetnoj osobi, koja je zadobila "običnu" tjelesnu ozljedu u vidu "šljive" ispod oka. Navedeno kazneno djelo progoni se po privatnoj tužbi, a policija će očito riješiti slučaj kroz prekršaj protiv javnog reda i mira, za koji ćete odgovarati, budući mahanje rukama oko glave još uvijek nije protupravni napad (koliko god je neugodno), pa da biste se mogli pozvati na nužnu obranu.

 

Realno, kaznenog postupka neće biti, prekršajno ćete po svemu sudeći biti osuđeni, što će predstavljati pravnu osnovu za potraživanje naknade štete, koja pak bi iznosila, po mom mišljenju, par stotina kuna do maksimalno par tisuća kuna (2-3), jer bi bilo potrebno uzeti u obzir i njegov doprinos, koji definitivno postoji.

 

Očito je "japa" vidio u svemu ovome priliku da zaradi, ali obzirom je oštećenik punoljetan, eventualan dogovor trebate postići s njim. Neke nebulozne cifre ne dolaze u obzir i ne dajte se navući na takvo što. S druge strane, manite se ovakva ponašanja, jer bi vas idući puta moglo koštati mnogo više.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija