Jump to content

Izdavanje rješenja o izvedenom stanju


Petar357

Preporučene objave

Pozdrav svima,

 

za jedan jednostavan objekt na selu prošao sam cjelokupan postupak legalizacije i zadnji dokument koji sam dobio od Jedinstvenog upravnog odjela dotične općine jest: Potvrda o uplati naknade koja, citiram zadnju rečenicu dokumenta, "služi kao dokaz o plaćenoj naknadi prilikom izdavanja Rješenja o izvedenom stanju te se u druge svrhe ne može koristiti."

 

Prošlo je 20-tak dana od mog dobivanja te potvrde i ne znam što slijedi dalje. Hoće li mi na adresu poštom stići i konačno Rješenje o izvedenom stanju ili bih trebao osobno predati nekakav zahtjev uz predočenje ove Potvrde. Nigdje na internetu nisam uspio doći do bilo kakvog podatka o Jedinstvenom upravnom odjelu te male općine, niti je na kuverti kojom su mi poslali Potvrdu bila njihova adresa, tako da im se ne mogu obratiti.

 

Hvala svima za pomoć.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani, trebali bi ste se obratiti najbližem Uredu za prostorno uređenje i graditeljstvo. Međutim, i ovako su vam dužni izdati Rješenje i poslati poštom, kada, ovisi samo o broju zaprimljenih zahtjeva za legalizaciju.

 

Nadopunila bih još sa detaljima.

 

Dokaz o plaćenoj naknadi poslan je na Vašu kućnu adresu na znanje da je zaprimljena Vaša uplata. Referent koji je rješavao Vašu legalizaciju mora, u suglasnosti sa odjelom za komunalno, dobiti potvrdu da je razlika u komunalnom doprinosu obračunata te po istoj izdaje Rješenje koje će doći i na Vašu kućnu adresu. Odjel za komunalno bi Vas trebao kontaktirati da potvrdite razliku "kubature" te odredite način plaćanja razlike ("jednokratno", "na rate"..itd). Kada ćete dobiti Rješenje nije nigdje zakonski propisano.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani, trebali bi ste se obratiti najbližem Uredu za prostorno uređenje i graditeljstvo. Međutim, i ovako su vam dužni izdati Rješenje i poslati poštom, kada, ovisi samo o broju zaprimljenih zahtjeva za legalizaciju.

 

 

Zahvaljujem na savjetu, napravio sam to.

Poslao sam e-mail na adresu Ureda za prostorno uređenje i gradnju, kojem pripada moja općina, ostavio broj i jučer me nazvala jedna gospođa. Ako sam je dobro shvatio, postupak kasni jer je moj slučaj preuzela Agencija u Zagrebu. Žena kaže da njen Ured istovremeno pošalje i Potvrdu o uplati naknade i konačno Rješenje. Izgleda da Agencija drugačije radi, prvo pošalje Potvrdu, pa tek naknadno Rješenje. Možda kontaktiram i njih, ako se sve ovo previše oduži. Još koji dan, pa će proć i mjesec dan kako sam dobio Potvrdu, a Rješenja nigdje.

Zahvaljujem i drugima na savjetima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija