Nasipakd objavljeno: 22. siječanj 2015. objavljeno: 22. siječanj 2015. Poštovani T-COm mi je skinuo već 3.000 kn naknada za tuđu njegu i pomoć, ostalo je još 1200 i to mi svaki mjesec uredno skidaju. Imaju li pravo na to it?? Zahvaljujem Citiraj
G-man odgovoreno: 22. siječanj 2015. odgovoreno: 22. siječanj 2015. Govorite o doplatku za pomoć i njegu sukladno Zakonu o socijalnoj skrbi? Citiraj
bovu odgovoreno: 23. siječanj 2015. odgovoreno: 23. siječanj 2015. trebao si otvoriti zaštičeni računa. sve uplate primanja koja su izuzeta od ovrhe uplaćivati na zaštičeni račun. Citiraj
Nasipakd odgovoreno: 23. siječanj 2015. Autor odgovoreno: 23. siječanj 2015. Ma da otvorio sam ga,ali kasno jer svejedno sa njega skidaju mada je zaštićeni već 4 mjeseca!! No,ali poanta je bila da li smiju socijalnu pomoć skidat i,ako ne smiju tko je tu zakazo, fina ili banka?? Citiraj
tuznibranitelj odgovoreno: 23. siječanj 2015. odgovoreno: 23. siječanj 2015. T com ti skida sa redovnog računa najvjerovatnije. Kada si otvorio zaštičeni račun trebao si obavijestiti CZSS da ti naknadu za tuđu pomoć i njegu uplaćuje na zaštićeni račun i to ti nitko ne može uzeti. Ovako oni i dalje uplaćuju na redovni račun a t-com i dalje uzima. To je normalno, t-com će ti pokupiti sve što god nađe na redovnom računu ako si pod ovrhom,njih ne zanima od kuda je to došlo. Tvoja obveza je da otvoriš zaštićeni i obavjestiš uplatitelje ( poslodavca,socijal i sl. ) o tome. Poslodavac će na redovni uplaćivati koliko mora po zakonu a ostalo na zaštićeni. Socijal sve na zaštićeni jer to nije podložno ovrsi. Ako se je na redovnom računu nakupilo više novaca od socijala a t-com je to pokupio, možeš pisat žalbe/molbe/zahtjeve da ti to vrate ali nisam siguran da li to na kraju uspije... Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.