idiot1 objavljeno: 23. siječanj 2015. Dijeli objavljeno: 23. siječanj 2015. Pozdrav. Što mi je činiti dalje imam li mogućnost žalbe na zastaru? Inače radi se o ovrsi za plaćanje sudskih troškova iz 2009.g. Sud mi je poslao odgovor na moju žalbu: - Sud je rješenjem o ovrsi br Ovr-70/11 od 29.08.2011 odredioovrhu na plaći ovršenika temeljem ovršne isprave-presude Općinskog suda od 29.01.2009. g, radi naplate novčane tražbine ovrhovitelja u iznosu 6250,00kn -To rješenje pobija ovršenik žalbom od 13.09.2011 iz razloga predviđenog u čl.46 st.1. točka 9. ovršnog zakona, navodeći da je 17.02.2010g. uplatio iznos od 250,00 kn na ime predmetnog dugovanja. U prilogu dostavlja nalog za plaćanje iz kojega je vidljiva uplata a kao svrha plaćanja navedeni su sudski troškovi. Stoga je osnovan žalbeni navod ovršenika iz čl.46. st.1. toč.9. OZ Kako je ovrhovoditelj priznao postojanje tog razloga za žalbu, a osnovanost žalbe u tom dijelu proizlazi iz dostavljenog naloga za plaćanje, ovaj sud je temeljem čl.48. st.2. OZ-a djelomično prihvatio žalbu, ukinuto rješenje o ovrsi u dijelu 250,00 kn i obustavio ovrhu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
fakincina odgovoreno: 23. siječanj 2015. Dijeli odgovoreno: 23. siječanj 2015. Zastare nema jer je ovršni postupak pokrenut na vrijeme, a Vama su priznali uplatu dugovanja u iznosu od 250 kn. No nije mi jasno kako je narastao taj dug za troškove: kamate, sastav prijedloga, trošak JB, parnićnog troška (ako je bilo parnica) narastao na 6250 kuna? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
idiot1 odgovoreno: 24. siječanj 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 24. siječanj 2015. Dug je bio 6250 kn (troškovi parnice iz 2009 ) ja sam uplatio 250 kn a oni su ponovno poslali 6250 pa sam uložio žalbu i odgodio ovrhu na plaću. Ide li sada novo rješenje o ovrsi ili se nastavlja stara Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
fakincina odgovoreno: 24. siječanj 2015. Dijeli odgovoreno: 24. siječanj 2015. Onda je sve jasno. Kako ste Vi uplatili samo 250 kuna od 6250 od dosuđenih troškova ovrhovoditelju te je sada ovrha postala pravomoćna naplatit će se s Vašeg računa i to još uvećano za iznos kamata na troškove do konačne naplate ovrhe. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
tomislavmmm odgovoreno: 27. siječanj 2015. Dijeli odgovoreno: 27. siječanj 2015. Pozdrav! imam jedno pitanje što se tiče ovrhe..ovako, bio sam duzan bnetu ( vip) za 3 neplaćena računa 330kn, i oke, to ne sporim..nisam platio cca godinu dana i stigao mi prijedlog za ovrku od njihovih odvjetnika na iznos 2600kn. u dogovoru idem vratit opremu, da mi se dugovanje umanji, kad onda tamo shvatio da su mi htjeli naplatiti i penale za prijevremeni raskid ugovora- a koji nisu postojali, jer prijevremenog raskida nije ni bilo, pa su stornirali i to..i sad ostalo mi je za platiti 330kn bnetu i 800kn troskove ovrhe..e sad, dali se ja mogu zaliti na troskove ovrhe jer su mi htjeli naplatiti nesto sto nije postojalo, ne kazem da su namjerno htjeli prevarit me, ali tko zna i to je 1000kn!330kn sam vec uplatio i sve sutra saljem odvjetnicima.. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
fakincina odgovoreno: 28. siječanj 2015. Dijeli odgovoreno: 28. siječanj 2015. Mislim da će Vam odvjetničke usluge biti veće od iznosa troškova koje ste dužni platiti. Ovrhovoditelj je sigurno imao troškove za sastav prijedloga i JB ovjeru. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Lota 25 odgovoreno: 28. siječanj 2015. Dijeli odgovoreno: 28. siječanj 2015. Pozdrav, imam jedno pitanje, radi se o prekršaju od datuma 12.12.2008 g. od zagrebparkinga, 16. 02. 2009 g. je stigla opomena , a 8.9. 2009. g. ovrha koju nisu proveli, znaci nisu se naplatili a mogli su jer imam stalna primanja. Sad 19. 01. 2015 g. dolazi od zagrebparkinga navodim "Budući da niste izvršili uplatu po gore navedenom PRIJEDLOGU za ovrhumolimo Vas da istu podmirite u roku 15 dana ili će morati izvršiti prisilnu naplatu." Sad ako netko zna nek mi kaže dal se mogu pozvat na kakvu zastaru jer su se mogli naplatit već 5 godina al nisu. Znam da je ovrha stigla na vrijeme al nije provedena. Pomoć... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
fakincina odgovoreno: 28. siječanj 2015. Dijeli odgovoreno: 28. siječanj 2015. Kada je ovrha pravomoćna zastara naplate je 10 godina. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
inandout odgovoreno: 28. siječanj 2015. Dijeli odgovoreno: 28. siječanj 2015. Lijep pozdrav. Nova sam ovdje, pa da ne trazim u beskraj. Ugl, dobila sam ovrsni prijedlog od croatia osig za dopunsko osig, navedeno je nekoliko datuma pa se bunim. 16.12.2011. 16.01.2012. 16.02.2012. 16.03.2012. 16.09.2012. 16.10.2012. Datum rijesenja je 22.01.2015. Imam li pravo na zalbu ako se pozovem na zastaru ili ne? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
tomislavmmm odgovoreno: 28. siječanj 2015. Dijeli odgovoreno: 28. siječanj 2015. ovako, ja uopce ne sporim da sam ja duzan bnetu platiti tri racuna u iznosu od 330kn, ali oni su greskom u sustavu, koji oni priznaju htjeli naplatiti jos 1100 kn penala za prijevrmeni raskid ugovora...e sad , posto je prijedlog ovrhe radjen na temelju vjerodostojne isprave, koja nije istinita, dal da se ciganim za troskove ovrhe od 450 kn il da platim i to? jer ta isprava nije istinita,i oni to priznaju.. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 29. siječanj 2015. Dijeli odgovoreno: 29. siječanj 2015. malo podataka ! kad si dobio rješenje o ovrsi ? ako protiv rješenja o ovrsi ne uputiš prigovor ( u uzakonskom roku od 8 dana,po uputi o pravnom lijeku) rješenje ćepostati pravomoćno i imat ćešobvezu platiti traženi iznos bez obzira na grešku njihova sistema. iz kom si mjest? iz kog mjkesta je javni bilježnik koji je poslao rješenje? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.