Jump to content

usmeno sklopljeni ugovor


lola86

Preporučene objave

Pozz

 

2012.g. osoba je usmeno dogovorila s drugom osobom da ce joj dati npr.80 ovaca a da ce joj ova zauzvrat davati 40 janjaca godisnje..dogovor druga osoba nije ispoštovala..sto uciniti? da li prvo jednostrano raskinuti ugovor ukoliko je to moguce iako vjer nije usmeno ugovoreno ili odmah traziti vrijednost danih ovaca uz naknadu stete u vidu koristi koje je druga osoba imala od tih 80 ovaca imala u tom periodu ( u protuvrijednosti janjaca)?

 

hvala na savjetu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

to znam..upucuje na čl.361 ZOO st 1 prema kojem se takav ugovor raskida po samom zakonu ukoliko se ne ispuni u roku, a prema st.3 kad je vjerovnik zahtijevao ispunjenje u roku pa ga nije dobio moze izjaviti da raskida ugovor..zato me to malo i buni: da li se smatra da je ugovor raskinut po zakonu ili bi bilo dobro i da nakon proteka dodatnog roka izjavi da raskida, ili sto je mozd i jednostavnije vec u pozivu da ispuni svoju obvezu navede da se ug. raskida ukoliko tako ne postupi ?

 

puno pitanja al bila bih zahvalna..hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija