markisha1990 objavljeno: 26. siječanj 2015. Dijeli objavljeno: 26. siječanj 2015. Pozdrav, moja situacija je sljedeca. U firmi mi je receno da imam pravo na povrat poreza i dobio sam papir sa primanjima (mislim da je to IP kartica, nisam siguran). E sad bio sam nezaposlen do 7. mjeseca te sam tek u 8. mi dobio prvu plaću. u ta 4 mjeseca sam ostvario neto oko 20 000kn primanja. Do 7. mjeseca sam bio olaksica majci na placu te sam po zaposlenju se makao kao olaksica. Majka mi se raspitala i navodno taj povrat poreza koji bi trebao dobiti (recimo 2000kn) bih dobio, ali bi ona morala vratiti određeni iznos za tu godinu kolliko sam joj bio olaksica, to mi je stvarno nelogicno pa me zanima da li je to istina? Ispricavam se ako sam bio nejasan, ako treba nesto pojasniti pitajte pa cu pokusati (laik sam u ovome) HVALA Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 27. siječanj 2015. Dijeli odgovoreno: 27. siječanj 2015. nemožeš tražiti poreznu olakšicu za razdobljekad si bio upisan u njenoj poreznoj kartici. možeš ali tada ona plaća/vraća ono što je zadržala kao poreznu olakšicu/odbitak Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
neec odgovoreno: 2. veljača 2015. Dijeli odgovoreno: 2. veljača 2015. Poštovanje Prošle godine mi je za prvih 10 mjeseci isplaćeno 41 000 kuna neto primanja i uplaćeni 2400 kuna poteza i prireza. Za zadnja 2 mjeseca mi na ip obrascu piše neto isplata 184 kune za 11 i 727 kuna za 12 mjesec.a na ime poreza mi piše -727 kuna.Šta znaci taj minus za 12 mjesec posto sam ta zadnja 2 mjeseca na 100 posto bolovanju.dosada sam uvijek imao povrat poreza jer živim na p4 i plaćam dvije alimentacije Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mivanad odgovoreno: 4. veljača 2015. Dijeli odgovoreno: 4. veljača 2015. Pozdrav Zanima me imam li pravo na povrat poreza za 2014. Radila sam svih 12 mj. I jednom bila clan birackog odbora(znaci naknada za izbore 300 kn).bruto isplata svih placa mi je 46.419,33 kn a neto 39.692,91 kn.prirez opcine 12 % i nemam nikakvih olaksica.hvala Vam Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 4. veljača 2015. Dijeli odgovoreno: 4. veljača 2015. Pruzmite DOH obrazac za 2014. ovdje, pa izračunajte. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.