Luzeri objavljeno: 27. siječanj 2015. Dijeli objavljeno: 27. siječanj 2015. Poštovanje svima, želim Vam prezentirati slučaj koji se može desiti izgleda jedino u našoj Državi i nisam više siguran da se išta može promjeniti, ali bih volio čuti stručna mišljenja o tom, naime, pradjed je bio vlasnik zemlje koje je (jedan dio) po ostavini naslijedila moja baka. Nakon njene smrti, dio njenog vlasništva nasljeđuje moj otac. Za vrijeme mog pradjeda, u SFRJ, na zemljištu je jedna tvrtka sagradila montažne kućice za smještaj svojih radnika. Pradjed se s time nije slagao, niti je popustio "pritiscima", zemlja nikada nije nacionalizirana niti je za nju pradjed dobio naknadu. Tvrtka je kućice prodala svojim radnicima i tada nastaju problemi (još za SFRJ) jer se vlasnici kućica žele upisati kao vlasnici zemljišta, a na mjestima tih kućica izrasle su velike stambene obiteljske kuće. Uglavnom, moj je otac tužen (1992 g)jer nije htio ustupiti svoj suvlasnički dio jednom vlasniku kuće i sud je dosudio temeljem kupoprodajnog ugovora za kuću između radnika i tvrtke te na osnovu "da se drugi suvlasnici zemljišta nisu bunili" da moj otac mora dopustiti upis vlasništva tužitelja na zemljište tj. da prestaje biti vlasnik naslijeđenog dijela zemljište. Ne razumijeći pravo, otac angažira odvjetnika da sastavi žalbu na županijski sud, koji opet presuđuje u korist tužitelja. Moj otac, ne razumijevajući sustav, propalih živaca i u godinama diže razočaran ruke od svega pa mu još sjeda ovrha na mirovinu (oko 20.000,00 kuna) na ime odvjetničkih troškova tužitelja. Da rezimiram: naslijedio je zemlju, ostao bez zemlje i još platio sudske troškove i tuđeg odvjetnika. p.s. danas mu je stigla tužba za još neke troškove upisa i sl. Što napraviti? Platiti? Tužiti? ili ne daj Bože nešto drugo? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.