Jump to content

Zabrana vožnje (tko je mže poništiti?)


frpat

Preporučene objave

Poštovani,

 

Ukratko:

U 10 mj 2014 sam dobio obavjest od policije da mi je nastupila zabrana upravljanja B kategorije na 9 mj (nisam ja osobno dobio obavjest nego je mladi brat preuzeo te je zaboravio reci) te me u prvom mj zaustavila policija te mi je rekla da sam pod zabranom, naravno moje opravdanje je bilo da nisam znao te da nisam dobio nikakvu obavjest, iskljucili su me iz prometa te je rekao da ce policija pokrenuti postupak protiv mene te da ocekujem obavijest doma o tom danu, nakon tog dana sam procitao obavijest koju mi je brat preuzeo da se izrice zabrana upravljanje vozilom te nema uputa o pravnom lijeku (zabrana je izrecena zbog alkohola u krvi te se nisam zalio na vrijeme, odnosno bio sam van hrvatske te nisam mogao prisustvovati na sudu, a sutkinja mi nije htjela odgoditi rociste).

 

nakon toga prestao sam s voznjom te je izbjegavam, ali zbog situacije u kojoj se nalazim nemoguce je da drzim sve na mjestu ako ne mogu koristiti vozilo.

 

student sam koji studira u zapresicu a zivim u sesvetama, redovni sam student te moram tako ostati, financijski nisam stabilan, ni ja ni moja obitelj. kako ujedno radim odlican posao preko student servisa (za to moram biti redovni student) mogu se financijski drzat stabilnim te zbog posla i zbog vremena moram koristiti vozilo jer fizicki ne mogu stici sve to obavljati u jednom danu.

 

napominjem da nisam bio bajan vozac u pocetku jer sam bio mlad i nadobudan te mi je doslo iz straznjice u glavu tek kad sam dobio odican posao s kojim sam stvarno zadovoljan i sretan.

 

Jucer, tocnije 27.1.2015 me policija zaustavila cisto rutinski te sam im odmah rekao da sam pod zabranom i da nemam izbora (pocinju ispitni rokovi, sto mi je uvijet da i dalje radim moram ispite davati u roku iz prve) nego koristiti vozilo jer je to zacarani krug (ako nemam vozilo necu moci na studij, ako ne idem na studij necu imat posao, ako nemam posao ne mogu placati studij, ne mogu platiti kaznu te tu moj zivot odlazi u propast).

 

Dobio sam prekršajni nalog od 5000 kn kazen, plus 500 kuna sudski troskovi te dodatnih 9 mj zabrane upravljanja vozilom, imam osam dana na zalbu.

 

što mi je ciniti? pisat prigovor na nalog da mi maknu poroduljenje zabrane s tim da mi je to drugi puta da su me uhvatili? platiti prekrsajni nalog, odnosno 2/3 te oce mi se maknutu produljenje zabrane?

jel postoji mogucnost da nekom sudu pisem molbu da mi makne sve postojece zabrane pod uvijet da platim sve kazne plus dodatne kazne te da sam pod uvjetnom, odnosno da ne smijem napraviti niti jedan prekšaj cijelog zivota?

Jeli postoji ikakvo svijetlo riješenje jer trenuto pada u opasnu depresiju. jednostavno nemam novaca (svi prihodi mi odlaze na zivotne troskove te jedva mi ostane za menzu). Moje greske zbog kojih mi je istiski zao me mogu kotati zivotne egzistencije, a to si ne mogu dopuustiti da na samom kraju diplomiranja te posao koji me ceka pod odredenjim uvjetima nakon diplomiranja propadnem, doslovno! Jel ima rijesnja ikakvog?

 

ispricavam se na dugom postu.

 

Hvala na odgovoru,

Lijep pozdrav,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Predaj žalbu (u roku) na ovaj nalog koji si sad dobio i u njemu opiši cijelu situaciju kao što si ju tu opisao. "Staru" zabranu ti ne mogu poništiti, ali ti može bitno smanjiti novu koju ćeš dobiti po ovom prekršajnom nalogu.

 

Ne želim ti soliti ranu, ali da si došao nakon prvog puta (nećemo dalje u povijest) i pitao, situacija bi ti već vjerojatno prošla. Ovako nisi poštivao pravila postupka i sud je s pravom odlučio kako je odlučio.

 

Uglavnom, dok ne istekne ova mjera ne smiješ voziti i tu nema pomoći, a ako ćeš ipak voziti, mjere će se samo skupljati, a na kraju će ti vozačka biti i potpuno poništena.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija