Jump to content

zajednički život


anton887

Preporučene objave

poštovani,

 

živim sa momkom tri godine u mojoj kući. danas više nismo dobri i htjela bih da ode iz kuće. Spominje kako je uložio u moju kuću i kupio od svojih novaca garnituru i vrata od soba i još neke stvari. Ja sam mu rekla neka sve odnese samo da ode. Rekao je da neće jer da je to sada pola njegove kuće. MOlim vas što mogu napraviti, doista je zajednički život postao nepodnošljiv. Nemamo djece niti smo zaručeni. Puno hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ulaganjem u tuđu nekretninu nemože steči vlasništvo .

može tražiti povrat djela ulaganja (ako ima dokaze o ulaganju).

 

ponudi mu (pismeno preporučeno i sa povratnicom sklapanje ugovora o najmu(predpostavljam da će odbiti ili nećeprimiti pismeno). ako odbije potpisati ugovor nezakonito koristi tuđu imovinu.

tužbom traži najamninu za zadnjih 5 godina uvečano za zakonskekamate i deložaciju.

 

za dobrovoljno ulaganje prčitaj presudu VSRH Broj: Rev 580/07-2

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

htjela bi da iseli na miran način ??? kao sto je uselio.

zaboravi. da je htio iselit već bi to napravio.

izbacit ga nemožeš. uselio je sa tvojim odobrenjem.

 

uselio je s mojim odobrenjem jer smo bili u vezi. danas nam je veza pukla jer me okolo vara.(ali sad to nije bitno). Sukladno vašem odgovoru Bovu, ispalo bi još i da ima pravo vlasništva na moju kuću jer smo bili momak i cura par godina i zajedno živjeli u kući u mojem vlasništvu. Stoga Vas ljubazno molim za savjet, kako onda pravnim putem i što bih trebala poduzeti....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kada zdrav razum ne daje rezultata, sud će ga dati.

 

Bovu vam je dao dobru sugestiju.

 

ponudila sam mu otplatiti dio koji je uložio ali na to ne pristaje, već je neradnik i usidjelica.

Da li se mogu poslužiti kakvom samopomoći i promijeniti bravu od stana? Jer ako idem tužbom, dok to sve ne završi očito će biti i dalje u mojoj kući dok par godina sudski proces ne završi???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nemojte to raditi, jer on je trenutno u mirnom (su)posjedu stana. Ako podigne posjedovnu tužbu, vraća se unutra odlukom suda.

 

Prije svega, hvala vam..dakle , što mi je najbolje učiniti. Jedino odmah tužbom za iseljenje? ali on će svakako onda biti u kući dok se cijeli postupak ne završi ili ima neki drugi način?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije svega, hvala vam..dakle , što mi je najbolje učiniti. Jedino odmah tužbom za iseljenje? ali on će svakako onda biti u kući dok se cijeli postupak ne završi ili ima neki drugi način?

 

S druge strane, obzirom da nema ugovora niti smo odredili datum do kojeg ćemo živjeti, da li se tu onda radi o prekariju? Dakle dozvoljeno mu je da živi u mojoj kući do opoziva i samim time niti može braniti svoj posjed pred sudom nakon što mu pošaljem dopis o opozivu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prekarij je u principu jedna podvrsta ugovora o posudbi, što podrazumijeva takav vaš dogovor, kojeg zasigurno nema.

 

Gledajte, dobre sugestije su vam već dane, a ukoliko vi smatrate da on neće podizati posjedovnu tužbu, onda zamijenite brave, a stvari mu stavite ispred vratiju. Problem riješen. Ali ako digne posjedovnu tužbu, vratit će se unutra.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo, Herostrat je spreman naknaditi vam troškove koji će vam potencijalno nastati posjedovnom tužbom.

Savjeti su pravno realni i utemeljeni, a nitko od nas nema kristalnu kuglu da anticipira kako će reagirati druga strana. Što nije razlog za vrijeđanjem i omalovažavanjem, ali ako nastavite ovim tonom Herostrat, malo ćete se odmoriti od nas.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle dozvoljeno mu je da živi u mojoj kući do opoziva i samim time niti može braniti svoj posjed pred sudom nakon što mu pošaljem dopis o opozivu?

 

što! ti bi se igrala kao mala djeca. neću se više igrati sa tobom vrati mi moje krpice.

 

pustila si ga u kuću. zakoniti je korisnik. da bi bio nezakoniti korisnik moraš mu ponuditi ugovor o najmu koji će on predpostavljam odbiti (ili će odbiti primiti pismena), o koju ponudu će se oglušiti. ako u ostavljenom roku ne potpiše ugovor o najmu postaje nezakoniti korisnik tvoje kuće. tek kad imaš dokaz da je nezakoniti korisnik kuće možeš podnijeti tužbu za iseljenje i plaćanje najma (do 5 godina ) uvečano za zakonske kamate.

 

ako tužbu za iseljenje podneseš prije ponuđenog sklapanja ugovora o najmu postupak će se odužiti (što ti nije u interesu)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani, Bovu. Kako vi tvrdite da bih se igrala navedenih kućnih ljubimaca, naprosto je vaše ishitreno, naglas razmišljanje, obzirom da se moj dečko koji je tu "zakoniti korisnik" upravo igra s drugim curama tih igara spomenutih životinja. Nadam se da sam Vam s ovim sve objasnila. Obzirom da smo u kući više od 3 godine, očito je da se radi o izvanbračnoj zajednici. Neće pristati na najam, ali ako je osnova ulaska u kuću bila ljubavna veza, mišljenja sam s obzirom da je došlo danas do prekida te osnove, mogu podići tužbu i bez ponude o najmu. Nažalost, takav je da će biti cijelo vrijeme u kući za trajanje parnice. Također sam mišljenja da se radi i o prekariju te da sukladno stavu gmana, mogu mu zatvoriti vrata...ali još se moram s bivšim detaljno dogovoriti...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gospodine G-man... malo ste kratkog fitilja. U suprotnom, moju biste "opasku" shvatili kao malo šale u nezavidnu poziciju ove gospođe i ništa drugo. Nema potrebe za vježbanjem strogoće.

 

Problem je u tome, g. Herostrate, da bi vas korisnica mogla ozbiljno shvatiti i učiniti to što ste sugerirali. A ako se bivši zainati, i podnese posjedovnu tužbu, on je dobiva bez pardona i u kratkom roku, budući su postupci smetanja posjeda hitni. Mogu razumjeti da vam se ovi savjeti čine možda nelogičnima, ali to nije razlog za takav nastup. Moja je zadaća da pazim da se ljudima ovdje ne našteti.

 

A što se vas tiče, korisnice "anton887" - nigdje u svojim postovima nisam rekao da smatram da se radi o prekariju, već upravo suprotno. A sugestija da zamijenite brave je realna isključivo ukoliko on neće posegnuti za posjedovnom tužbom, koju dobiva bez problema. Bovu je sve objasnio koji su vam sljedeći potezi.

 

Ili se dogovorite kao ljudi, to je zapravo uvijek apsolutno najbolja opcija.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija