nmt objavljeno: 29. siječanj 2015. Dijeli objavljeno: 29. siječanj 2015. pozdrav tek sam postao članom po vlastitom izboru u PBZ CO omd-u i kategoriji A, da bih tek sad shvatio da mi "imovina" tj ono malo što sam dosad zaradio uplatom poslodavca u mirovinski fond II stup - vrijedi upola onog što bi vrijedilo da sam odabrao Allianz kategoriju B. tamo je isti broj obračunskih jedinica vrijedan oko duplo više. eh sad, s obzirom da su naveli da je "A" kategorija nešto agresivinija i povoljnija za mlađe posloprimce daleko od mirovine, je li pametno mijenjati tu kategoriju? znam da je se može mjenjati jednom u tri godine i bla bla djeljivo s tri.. ali me zanima koliko je stvarno mogućnosti da se promjene omjeri vrijednosti tih kategorija i obračunskih jedinica po pojedinoj kategoriji? jer vjerojatno i dalje većina neće gledati niti se informirati o mogućnosti odabira OMD-a i OMF-a pa će ih sustav i dalje automatski prosljeđivati u B kategorije fondova što znači da će one biti najbrojnije. i kako sad nakon toga odlučiti gdje je ta imovina bolje isplativa? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.