Jump to content

Naknada za za oduzeto građevinsko zemljište

grzanante

Preporučene objave

Bok,

mojoj je obitelji za vrijem Jugoslavije oduzeto građevinsko zemljište na čijoj je povšini 70 -ih godina izgrađen nekakav mjesni dom ili tako nešto. Nakon osamostaljenja u zadanom roku skmo predali zahtijev za povrat imovine.

Slučaj se otezao godinama i na kraju smo dobili rješenje da nam imovina neće biti vraćena nego ćemo dobiti naknadu za oduzeto zemljište.

Tek 2012 godine znači 15 godina i više nakon podnošenja zahtijeva dobili smo rješenje da će nam biti isplaćena naknada u iznosu od 11.466,85 HRK za zemljište od 931 m2. Na to rješenje je odmah podnesena žalba na koju do dan danas nismo dobili odgovor!!!

Valja napomenuti da se radi o zemljištu u građevinskoj zoni prvi red do mora u turističkom mjestu u okolici Zadra gdje se cijene m2 kreću između 250 -350 Eura.

Jasno mi je da je nerealno očekivati da će iplatiti tako visoku naknadu ali mislim da je iznos od 11000,00 kuna smiješan. To je 12 kn po m2. Mi smo spremni platiti deset puta više da otkupimo ono što je nekad bilo naše, iako se naravno ni to neće dogoditi!

Još bih napomenuo da je u međuvremenu (od 90-ih pa do dan danas) to zemljište bilo vlasništvo više privatnih tvrtki te je nedavno na istom počela izgradnja nekog privatnog objekta. Negdje je spomenuto da je taj privatnik za naše zemljište koje je sastavni dio većeg zemljišta isplaćeno oko 6 000 000,00 HRK!

Mene zanima dali se isplati bilo kakvim pravnim putevim tražiti pravo na realnu naknadu za navedeno zemljište i ako da koji bi to put bio!

Zahvalan sam dan bilo kakvoj pomoći!!!!!!!!!

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija