markocro objavljeno: 31. siječanj 2015. objavljeno: 31. siječanj 2015. Pozdrav, imam jedan slučaj gdje sam ja pretpostavljam jedan od okrivljenjika za krađu tvrtci u kojoj radim. Nestala su 4 telefon i jedan komp. Ne brinem se previše jer nisam kriv ali neugoda je ta što su došli po mene na posao iz policije i odveli me na ispitivanje. Mene zanima nekoliko stvari, da li mislite da će mi doći u pretres kuće iako samo tamo imam prijavljeno prebivalište ali ne i boravište, jer ne želim da mi uznemiruju roditelje nepotreno. Da li postoji mogućnost da mi predoće dokaze ako ih i imaju na temelju kojih bi sumnjićili mene. Te da li će me obavijesititi ukoliko će prijava Protiv mene biti napravljena. Citiraj
G-man odgovoreno: 31. siječanj 2015. odgovoreno: 31. siječanj 2015. ...da li mislite da će mi doći u pretres kuće iako samo tamo imam prijavljeno prebivalište ali ne i boravište, jer ne želim da mi uznemiruju roditelje nepotreno. Zavisi od tijeka samih izvida i dobivenih saznanja putem njih. Mogućnost postoji. Da li postoji mogućnost da mi predoće dokaze ako ih i imaju na temelju kojih bi sumnjićili mene. Pravo uvida u državno-odvjetnički spis regulirano je odredbom čl. 184. st. 4. i 5. ZKP-a. Te da li će me obavijesititi ukoliko će prijava Protiv mene biti napravljena. Ako postupak krene tim putem, dobiti ćete obavijest o provođenju dokaznih radnji ili optužnicu. Citiraj
markocro odgovoreno: 1. veljača 2015. Autor odgovoreno: 1. veljača 2015. Hvala puno, samo još jedno pod pitanje, da li negdje zakon nalaže neke preduvijete ili stupanj kaznenog dijela za opravdanost pretresa stana. Citiraj
G-man odgovoreno: 1. veljača 2015. odgovoreno: 1. veljača 2015. Pretraga je regulirana čl. 240-260. ZKP-a. U vašem slučaju, u obzir bi došla samo pretraga na temelju sudbenog naloga, što se ne izdaje tek tako, već je potrebno ukazati na opravdane razloge potrebe za istom. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.