mario... objavljeno: 2. veljača 2015. Dijeli objavljeno: 2. veljača 2015. Postovani, imam pitanje vezano uz neplaćanje duga za kupoprodaju vozila. Prodao sam motor, napravili smo standardni kupoprodajni ugovor uz stavku da se iznos plaća na rate svaki mjesec. Rok za potpunu isplatu je istekao prošle godine. Prvih nekoliko mjeseci kupac je uredno plaćao, a nakon toga jednostavno prestao, preselio se i nemogu ga naći. Postoji li način da se preko javnog bilježnika ili odvjetnika dođe do dužnika i da se napravi prisilna naplata duga. Ugovor je uredno ovjeren kod javnog bilježnika. Zahvaljujem na odgovoru. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 2. veljača 2015. Dijeli odgovoreno: 2. veljača 2015. u poreznoj traži njegov OIB uz obrazloženje da ti treba zbog podnošenja tužbe. u policiji traži informaciju o prebivalištu(s istim obrazloženjem) smatram da bi trebao podatke tražiti pismeno (preporučeno i sa povratnicom, što čuvaš sa kopijom pismena. poreznoj prijavi sklapanje ugovora. oni če ga nači. porez plaćakupac (osim ako se drugačijedogovore) zbog obročnog plaćanja zastara je tri godine. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mario... odgovoreno: 3. veljača 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 3. veljača 2015. Sve mi je jasno,nego da li postoji problem jer doticni duznik mi je uplacivao novac na ruke,ne preko banke,pitam jer tako moze tvrditi da mi je isplatio sav novac koji naravno nije,znam da sam budala ali mislio sam da se doticnom moze vjerovati.. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 3. veljača 2015. Dijeli odgovoreno: 3. veljača 2015. dali kupac ima potvrde o plaćenom iznosu (vašu izjavu sa potpisom) izjava o primitku novca X sa potpisom bi bila dokaz o plaćenom dugu. ili uplatnica na vaš račun u banci. bez potvrde ili izjave o plaćanju plaćeno je samo ono što priznata prodavatelj ili za koje plaćanje postoje svjedoci. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mario... odgovoreno: 3. veljača 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 3. veljača 2015. A na koji nacin mogu dobiti ostatak novaca,preko suda ili postoji druga opcija,i jos me zanima sto se desava ako osoba ne zivi vise u Hrvatskoj.. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.