Jump to content

Krada, pronevjera ili moja krivica?

vplecko

Preporučene objave

Trebam pravnu pomoc.

Bio sam u vanbracnoj zajednici dugih niz godina, gdje druga polovica je imala aferu, ili bolje rećeno dupli zivot - jedan samnom, drugi bez mene. Kako sam bio naivan, a i izbivao van RH neko vrijeme poslovno, dao sam joj punomoc na moje bankovne racune kako bi placala račune, sređivala kredite i slicno, misleci da je to normalno i korektno ako smo vec skupa, a i zaruceni, ali neznajuci njen skriveni zivot.

Nedavno sam dosao do saznanja i podataka da je putem punomoci, koju sam zaboravio povuci nakon prekida veze sa tom osobom, "ukrala" preko 50.000,00 kn tijekom 2 godine.

Ja sam odmah povukao punomoc istoj, ali mene sada zanima, posto nismo skupa zivjeli nit bili u vezi, a ona uzimala novce sa mojih racuna a da ja NISAM IMAO POJIMA, kako bi financirail aktivnosti sa novim deckom ili tadasnjim ljubavnikom (sto u biti nije relavantno vise), da li je to krada? pronevjera? kazneno dijelo?

jel imam osnovu za pokretanje tužbe kako bi vratio novce, i jel bivsa pocinila kazneno dijelo?

Dijeli na drugim stranicama

Eventualno bi u obzir došla utaja (čl. 232. KZ-a).

Prije same prijave, bilo bi oportuno poslati poštom, preporučeno s povratnicom, zahtjev za povratom otuđenih sredstava u točno određenom roku (8 ili 15 dana primjerice), uz napomenu kako u protivnom planirate podnijeti kaznenu prijavu i podići tužbu protiv dotične osobe.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija