Jump to content

Odricanje nasljedstva maloljetnika


Duje Videka

Preporučene objave

Pozdrav, zanimaju me neki detalji oko odricanja nasljedstva mog brata, a to stvarno nigdje nisam uspio pronaći... uglavnom, mama je umrla u prometnoj nesreći i ostali smo otac, brat(16) i ja(24). Brat i ja bi se odrekli imovine u korist oca, a to su samo dvije oročene štednje na banci, nema nikakvih nekretnina, auta i slično. Na ostavinskoj raspravi smo bili, i ja sam se odrekao al brat kao ne može jer je maloljetan. Od nekih ljudi sa sličnim iskustvom sam čuo da treba zatražiti izlazak socijalne radnice na teren da bi se brat mogao odreći svoga dijela imovine i da to košta par tisuća kuna?! Da li je to istina i koji bi bio najjednostavniji način da to riješimo? Unaprijed hvala na informacijama!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bila je pješak i udario je automobil, znam to za osiguranje, ali proći će tu još neko vrijeme dok se to po sudovima provuče... Nego to za brata... Nije nikakav problem da njemu njegovo ostane,ali ne znam da li otac može recimo podignuti svoje dvije trećine a bratove dio prebaciti na bratov račun bez czss? Znači radi se samo o maminom nasljedstvu koje se sastoji samo od novčanih sredstava.

Hvala na brzom odgovoru !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija