Jump to content

Porez na promet automobila

fakincina

Preporučene objave

Jučer sam bio u poreznoj upravi jer je žena kupila polovni automobil za vožnju na posao i (plaćen u stvarnosti 6000 kuna). s namjerom da platim porez te da žena auto prenese na seb- Automobil je Daewoo Lanos 1.6.SX proizveden 1999. g. Došao sam sa ovjerenim ugovorom kod JB od strane prodavateljice, prometnom dozvolom i OI od žene. I tada mi službenica na šalteru najprije počinje sa pričkom kako su polovni automobili dosta poskupili...na šta sam se ja nasmijao. Očekivao sam realno da taj auto vrijedi 5000 do 6000 kuna što i vrijedi, no ona je rekla da mora obračunati porez za sličan automobil jer se ovaj više ne proizvodi??? I kaže moram Vam obraćunat porez za Daewoo Kalos iz 2001. g. Uglavnom iznos koji mi je rekla bio oko 502 kn. Na moje pitanje kako može obračunati porez na drugi model automobila, a ne na onaj koji je u kupoprodajnom ugovoru ona kaže da imaju takav naputak. Da čovjek ne povjeruje. Ok. ja ju pitam gdje mogu otić po savjeti u poreznu ona veli nigdje. Na to ja pitam ok platit ću ali pod uvjetom da mi da potvrdu da je uplaćen porez na promet na Daewoo Kalos na što je rekla da ne može to tako. A naplatit porez može???

Molim odgovor ako je netko upoznat sa ovakvim načinom obračuna poreza na promet i da li je to po pravilu.

Dijeli na drugim stranicama

Ma očito je neko dao naputak ali nema nikakve logike kupuješ jedno a plaćaš za drugo. Naravno da ću nekoga zvat samo ne znam koga. Jer sam rekao onoj ženi na šalteru da mi može obračunat po tom novijem modelu automobila ali mi mora skinut barem 30% od njegove cijene za obračun, na šta mi je ona pokazala nekav papir gdje ima za Peugeot, Renault, Citroen i još neke marke 20% umanjenje cijene, ali je rekla za Vaš nemam ništa....

Ažurirano

Pogledaj si čl. 6. (pogotovo stavak 7.) Pravilnika. Ili nazovi nekog u centrali Porezne uprave.

Ovo mi je smiješno, ali da postoji mogućnost da je netko dao takav naputak - postoji. Ipak je ovo RH.

Evo gledao sam pravilnik hvala ti na linku.

U čl. 6 st. 7 sve jasno stoji kako treba postupat i obračunavat i s tim ću otić ponovno u poreznu upravu, ali prethodno ću i nazvat nekoga negdje u poreznoj (možda poreznog savjetnika) da prozborimo koju o tome kako se obračunava porez na automobile.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija