Jump to content

Djevojka - uzdržavana osoba

trov79

Preporučene objave

Pozdrav svima,

zanima me mogu li prijaviti svoju djevojku kao uzdržavanu osobu na svoju plaću?

Živimo zajedno već šest godina, možda je "nevjenčana supruga" bolji i precizniji izraz od "djevojka".

Priznaje li se tih 6 godina na istoj adresi kao nekakva civilna zajednica/brak/štoveć, ako da, gdje dobiti potvrdu kojom se to priznaje itd.

hvala,

Vatroslav

Dijeli na drugim stranicama

Da. Prije se nije moglo. Čl. 53. st. 5. Pravilnika o porezu na dohodak

http://www.porezna-uprava.hr/hr_propisi/_layouts/in2.vuk.sp.propisi.intranet/propisi.aspx#id=pro6

Da. Min 3. godine zajedno ili prije ako imate djecu. Dokazuje se u izvanparničnom postupku pri Općinskom sudu. A možda je jednostavnije dati izjavu kod Javnog bilježnika, samo ne znam da li je Porezna prihvaća.

Preporučam da u vezi izvanbračne zajednice pitanje postavite u podforumu obiteljsko pravo......Jednostavnije i jeftinije Vam je oženiti se, a i mislim da bi se djevojka naljutila kad bi sudski išli dokazivati bračnu zajednicu :).

Dakle dobili bi sudsku Presudu kojom dokazujete bračnu zajednicu, a Vi želite samo potvrdu kako bi je prijavili na sebe.....

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija