trov79 objavljeno: 4. veljača 2015. Dijeli objavljeno: 4. veljača 2015. Pozdrav svima, zanima me mogu li prijaviti svoju djevojku kao uzdržavanu osobu na svoju plaću? Živimo zajedno već šest godina, možda je "nevjenčana supruga" bolji i precizniji izraz od "djevojka". Priznaje li se tih 6 godina na istoj adresi kao nekakva civilna zajednica/brak/štoveć, ako da, gdje dobiti potvrdu kojom se to priznaje itd. hvala, Vatroslav Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
gala385 odgovoreno: 4. veljača 2015. Dijeli odgovoreno: 4. veljača 2015. Da. Prije se nije moglo. Čl. 53. st. 5. Pravilnika o porezu na dohodak http://www.porezna-uprava.hr/hr_propisi/_layouts/in2.vuk.sp.propisi.intranet/propisi.aspx#id=pro6 Da. Min 3. godine zajedno ili prije ako imate djecu. Dokazuje se u izvanparničnom postupku pri Općinskom sudu. A možda je jednostavnije dati izjavu kod Javnog bilježnika, samo ne znam da li je Porezna prihvaća. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
trov79 odgovoreno: 4. veljača 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 4. veljača 2015. Hvala na brzom odgovoru! Znači, zovem općinski sud i pitam tamo kako dalje. hvala i pozdrav Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
gala385 odgovoreno: 5. veljača 2015. Dijeli odgovoreno: 5. veljača 2015. Preporučam da u vezi izvanbračne zajednice pitanje postavite u podforumu obiteljsko pravo......Jednostavnije i jeftinije Vam je oženiti se, a i mislim da bi se djevojka naljutila kad bi sudski išli dokazivati bračnu zajednicu . Dakle dobili bi sudsku Presudu kojom dokazujete bračnu zajednicu, a Vi želite samo potvrdu kako bi je prijavili na sebe..... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.