Jump to content

Prometna nesreća


medonja1112

Preporučene objave

Poštovani, molim savjet!

 

Nesreća se dogodila na glavnoj cesti, vozila sam se manje od ograničenja, u jednom trenu ispred mene vozilo je naglo usporilo, (s obzirom da se sve dogodilo na mjestu gdje se netom prije dogodila još jedna prometna nesreća), na cesti je bio veliki sloj ulja iz drugih automobila koje su u tom trenutku utovarivali na vozilo vučne službe, nisam uspjela zakočiti i lupila u vozilo ispred sebe. Pozvala sam policiju i otišla do čovjeka koji je bio u vozilu ispred. Čovjek se počeo žaliti na bol u ruci, no nije želio da pozovem hitnu pomoć. Policija je napravila zapisnik u kojem je napisla da brzina nije bila prilagođena uvjetima na cesti i da sam kriva zbog izazivanja prometne nesreće. Također, pozvali su hitnu (jer je čovjek i dalje govorio da ga boli ruka) te napisali da je u pitanju prometna nesreća s ozljeđenom osobom. Iako na tom čovjeku nije bilo nikakvih vidljivih ozljeda.

Nakon što sam zatražila uvid u zapisnik dan kasnije, u PP rekli su da moram čekati mjesec dana, s obzirom da je na mom autu velika šteta, a o autu mi ovisi posao zanima me što mogu učiniti s obzirom da mjesto gdje se dogodila prometna nesreća u kojoj sam ja sudjelovala nije bilo obilježeno, a netom prije tu se dogodila nesreća koja je nekim dijelom i uzrok moje nesreće. Također uvjeti na cestama nisu bili zadovoljavajući s obzirom da su vidljive velike mrlje ulja na cesti.

Iako još nisam dobila zapisnik, bojim se da sve okolnosti nisu zapisane, već da se ja teretim kao glavni i jedini krivac.

 

Možete li mi reći, kakvu kazna bi me mogla snaći i što bih trebala poduzeti?

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kada netko pukne drugoga odozadi, u pravilu je i kriv (osim ako se ovaj ispred vozi unatrag ili oduzme prednost, pa se ubaci ispred njega).

 

Nema vam druge doli pričekati dolazak naloga/optužnog prijedloga, a automobil ako vam je nužan, onda ga popravite o vlastitu trošku, a dalje ćete vidjeti kako će se stvari odvijati. Iako vi ćete biti kriva, tu nema spora, ove okolnosti koje spominjete mogu se vrednovati kao olakotne, na što možete ukazati u svojoj obrani.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija