nemarni objavljeno: 6. veljača 2015. Dijeli objavljeno: 6. veljača 2015. Osobna iskaznica mi je istekla u srpnju no tad sam još uvijek bio na razmjeni studenata u Njemačkoj. Nakon povratka jednostavno nisam produžavao osobnu iskaznicu (dijelom nemarnost, dijelom financijske poteškoće). U zakonu o osobnim iskaznicama nisam pronašao stavku da postoji rok za produžavanje osobne iskaznice pa sam smatrao da mogu "preživjeti" s putovnicom kao validnim dokumentom s fotografijom dok se situacija ne riješi - a realno osobna iskaznica mi nije ni trebala. U mojoj županiji je postojao je rok da se prijavi prebivalište do 29.12. za sve one kojima su istekle osobne iskaznice duže od 15 dana. Nisam to bio u mogućnosti napraviti. Trebao bih produžiti osobnu iskaznicu ovih dana. Što mogu očekivati, zna li netko kakav je proces? Hvala svima koji mi pokušaju pomoći. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 6. veljača 2015. Dijeli odgovoreno: 6. veljača 2015. Link. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
nemarni odgovoreno: 6. veljača 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 6. veljača 2015. Link. zahvaljujem na linku, ali zanima me što s prijavom prebivališta? pričalo se o nekakvim kaznama, moram li platiti više ako prijavljujem i prebivalište uz obnovu osobne iskaznice i sl. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 6. veljača 2015. Dijeli odgovoreno: 6. veljača 2015. To bi trebali provjeriti kod nadležne PP. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 27. veljača 2015. Dijeli odgovoreno: 27. veljača 2015. zahvaljujem na linku, ali zanima me što s prijavom prebivališta? pričalo se o nekakvim kaznama, moram li platiti više ako prijavljujem i prebivalište uz obnovu osobne iskaznice i sl.Nema kazni a postupak je istikao da prvi puta praviš osobnu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.