Jump to content

darovanje nekretnine po teretom

ivan040
 Dijeli

Preporučene objave

Vlasnik sam stana 68 m2 koji je kupljen kao prva nekretnina za rješavanje stambenog pitanja te me porezna uprava oslobodila plaćanja poreza na promet nekretnina. Stan je opterećen hipotekom banke zbog stambenog kredita koji se uredno otplaćuje.

1. Želio bih darovati maloljetnoj djeci taj stan darovnim ugovorom, a ja ću dalje vraćati kredit banci. Da li to mogu učiniti s obzirom na hipoteku i da li trebam suglasnost banke?

2. S obzirom da je stan kupljen kao prva nekretnina i oslobođen plaćanja poreza, znam da mogu darovati djeci bez obzira na porezno oslobođenje, no jedno dijete je rođeno nakon što je stan kupljen. Da li je to zapreka koja bi mogla prouzročiti naknadno plaćanje poreza na nekretninu, jer rok u kojem moram biti vlasnik zbog stečene porezne olakšice istječe za godinu dana?

3. S kime sklapam darovni ugovor s obzirom da su djeca maloljetna?

Dijeli na drugim stranicama

1. Hipoteka prati nekretninu, ne upisanog vlasnika, tako da možete.

2. Nije zapreka.

3. Maloljetna djeca moraju biti zastupana po zakonskom zastupniku. Sad, da li bi to bilo moguće preko majke ili bi se trebao imenovati poseban skrbnik preko CSS-a, to zavisi o nekim detaljima, pa ne bi bilo loše provjeriti to kod CSS-a.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

Dijeli

• Napravi novi...

Važna informacija