Jump to content

Otkazni rok


red_bullet

Preporučene objave

Poštovani, hitno mi treba pravna informacija vezana za otkazni rok. Radim već 2,5 godine u firmi, i na ugovor sam na određeno. Budući da sam dobio ponudu za bolji posao, odlučio sam dati otkaz, i to sam učinio dok sam bio na bolovanju, telefonski sam obavijestio poslodavca o otkazu 06.02. Danas u toku razgovora, poslodavaoc mi je rekao da ne mogu davati otkaz dok sam na bolovanju, te da će on "biti obaviješten" o mom otkazu tek u ponedjeljak, 09.02. Da li je to što je naveo istina?

Također, imam jos 11 dana godišnjeg odmora. U ugovoru stoji da je u slučaju otkaza potrebno odraditi još 30 dana. Ukoliko se dogovorim sa poslodavcem da mi godišnji odmor uđe u otkazni rok, koliko još moram raditi, odnosno koji se sve dani u tih 30 računaju pod otkazni rok koji treba odraditi (da li tu otpadaju nedjelje, subote...)?

Unaprijed puno hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

red_b,

otkazni rok naime služi i poslodavcu kako bi za vas našao zamjenu.Ugovoreno morate poštivati. Obzirom da vi želite prekinut radni odnos, isto možete ostvariti na sljedeće načine (UVIJEK U PISANOM OBLIKU):

1. Sporazumom

2. Redovitm otkazom ugovorao radu ne nevodeći razlog

3. Izvandim otkazom radi skrivljnog ponašanja poslovca,koji morate obrazložirti.

 

Ja Vam prporučujem ad.1. Napište prijedlog sporzumnog prestaka radnog odosa i dostavite ga poslodavcu(poštom,preporučeo sa povratnicom). Predložite da ne odađujete otkazni rok te da vam isplati naknadu za neiskrišteni do GO.

Ukoliko ne pristne,pokušajte dogovoriti sa novim poslodavcem zasnivanje RO nakon odrađivnja otkaznog roka kod sadašnjeg poslodaca(on bi na to tebao pristati jer u protivnom: kako bi se on osječao da njemu učnite isto i kakav ćete dojam ostviti njega ako ne želite poštivati svoje uovorne i zakonske obveze?)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija