Jump to content

Zatvoren žiro račun tvrtke pod blokadom


eduard

Preporučene objave

Kao vjerovnik(neisplata plača) sudskim postupkom sam blokirao račun tvrtke.Bio sam prvi po rasporedu u naplati,drugi po naplati je bila država (porezi i doprinosi).Tvrtka ima imovinu(nekretnine).Početkom ove godine su zatvorili svoj žiro račun(zaba) koji je bio pod blokadom.Nemaju otvoreni drugi račun.Kako da se naplatim?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naplatio sam 1/3 ovrhe,u Fini su mi rekli da je račun zatvoren,i da sve ostale informacije mogu dobiti u Zabi ,gdje je račun i bio otvoren.Istog trenutka odlazim u Zabu gdje potvrđuju da je vlasnik tvrtke zatvorio račun i da nema otvoren drugi račun za tu tvrtku.Neznam kako su to napravili,te dali mogu nešto poduzeti kako bi ostvario daljna prava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Budite brzi i najprije provjerite stanje u zemljišnim knjigama da slučajno nekretnine nisu prodane nekom trećem u međuvremenu (dok ste se Vi pokušavali naplatiti iz novčanih sredstava). Jer ako je vlasnik uspio zatvoriti blokirani žiro račun poduzeća, a poduzeće je i dalje aktivno to miriši na izbjegavanje naplate vjerovnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Lijep pozdrav od mene :) nova sam ovdje i vidim da se ovdje vodi tema koja me muci. Naime,imam firmu koja je u blokadi neko vrijeme,blokirana zbog obveznih davanja...imala sam otvoren ziro racun u banci preko kojeg sam poslovala,naravno...banka mi je ukinula taj racun jer nisam namirila 700kn duga prema toj banci u roku...molila sam da mi omoguce da to platim no odbili su me i raskinuli ugovor...problem je sto sada nemam ziro racun jer me ni jedna banka ne zeli zbog blokade i svi me vracaju u tu maticnu banku koja ne zeli suradnju. Zvala sam i trazila odgovore kako da dalje poslujem...na koji nacin da naplacujem posao i ispostavljam racune kojima bi se i ta blokada naravno smanjivala? U Fini mi kazu da nisam jedina i da ni oni ne znaju sto ciniti u tom slucaju. Lije

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Upravo to...znaci racun je pod blokadom a banci sam dugovala 700kn za njihove usluge...i zbog tog su mi ponistili ziro...kad sam inzistirala da platim tih 700kn receno mi je da ne mogu..otislo je u otpis...malo cudno...otpis duga...i zbog toga sada nemogu nigdje otvoriti ziro jer sam pod blokadom i svi me salju u tu maticnu banku a tamo ne zele ni cut...i kako dalje sada raditi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li ste pogledali na stranicu sudskog registra da slučajno trgovačko društvo nije brisano iz registra po službenoj dužnosti pa je zbog toga zatvoren žiro račun? Jer banka ne može i ne smije samo tako zatvoriti žiro račun koji je uz to još i blokiran jer na taj način direktno oštečuje vjerovnike i mogućnost naplate.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 godina kasnije...
, eduard je napisao:

Zabu gdje potvrđuju da je vlasnik tvrtke zatvorio račun i da nema otvoren drugi račun za tu tvrtku.Neznam

To su vam rekli u - Zabi, - a, šta misli te, dali Zaba može uči u sistem - npr - Zberbanka ?
U fini vam moraju dati broj računa tvrtke.
Ako, nije >igra<  xxx firma kupila tu firmu, sve što trebaju nbavljaju od firme - vlasnika - a, ova 
vaša odrđuje neki posao za njih i to zatvaraju - Kompenzacijama.
Ako vam nije problem.., pošaljite mi naziv te firme i grad - u moj pretinac p. pošte,,
ba me sad, to zaintrigiralo - i odmah mi je izazovno.
poz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija