ZLAX objavljeno: 9. veljača 2015. objavljeno: 9. veljača 2015. Imam 59 godina i 7 mjeseci života ,40 godina i 3 mjeseca radnog staža.zanima me ako uzmem otpreminu u firmi mogu li ostvariti pravo na tu mirovinu kada navršim 60 godina.Rođen sam 25.06.1956. Citiraj
malicovjek odgovoreno: 10. veljača 2015. odgovoreno: 10. veljača 2015. Prijevremenu starosnu mirovinu zbog dugogodisnjeg osiguranja mozes steci sa 60 godina starosti i 41 godinom uplacenog staza, ako uzmete otpremninu znaci da cete zavrsiti na burzi i da vam staz dalje nece teci, falit ce vam 7 mjeseci uplacenog staza, ako je datum rodjenja tocno napisan imate manje godina zivota od napisanog. Citiraj
prof odgovoreno: 10. veljača 2015. odgovoreno: 10. veljača 2015. Poštovani ZLAX, Jutros mi je nešto slabija matematika ali mislim da Vi imate 58 godina i 7 mjeseci. Starosna mirovina zbog dugogodišnjeg osiguranja se može ostvariti sa 60. starosti i 41. godinom efektivno uplaćivanog staža (ne priznaje se nikakav beneficirani staž za taj uvjet) Otpremnina mora biti zaista dobra a vi ovih 1god. i par mjeseci (ili samo par mjeseci) morate biti osigurani na produženo osiguranje. Lijep pozdrav ZLAX 1 Citiraj
Mrljavac odgovoreno: 10. veljača 2015. odgovoreno: 10. veljača 2015. Postoji li možda nekakav razlog da ne odradite puni radni staž? Ako ste već tolike godine odradili, zašto još ne odraditi sve do punog radnog staža? Možda porazgovarati sa poslodavcem pa na neko lakše radno mjesto..........? A otpremnina, vjerojatno za spomenik (ako bude dovoljno, ali otpremnina, kako dođe-tako i ode..... ) Ili za štapove za pecanje? Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.