Jump to content

Obavljanje "poslova" za stranku o svom trošku


february

Preporučene objave

Nadam se da ću ipak dobiti savjet, iako baš i nije pravno pitanje - a možda i je, ne znam.

 

Naime, brat mi se friško učlanio u jednu stranku. Očito "odskače" od mase, uvijek je i bio takav, pa su mu relativno brzo ponudili jednu funkciju na lokalnoj razini. Nije sad bogznašto, ali je funkcija. E sad, osim što je meni prvo palo na pamet da mu to nude jer je to sr*** koje su jedva čekali da prebace na nekog...ima jedan problem praktične naravi, o kojem brat mora odlučiti, prije nego prihvati tu kandidaturu, štoveć. Naime, on ne radi, a naravno da će angažman u stranci zahtijevati ulaganje - ako ništa, a ono u prijevoz. Imaju li stranke ikakvu politiku (ili obvezu, zato tu i pitam) članovima isplaćivati takve nekakve troškove? Dakle, vožnja u službene svrhe, pa taman to bilo 20km dnevno....jer to se nakupi, da ne kažem koliko ako se ide u središnjicu u Zg i slično. Ili nemaju obvezu. Ili ovisi od stranke do stranke? Ili im možda piše u statutu? (brat kaže da nije našao o tome ništa u statutu, nije niti čudno). Uglavnom, dobro bi mu došlo nekakvo "probijanje" u politici, ali sigurno ne nauštrb novaca naše obitelji, a da ga posliej samo iskoriste i odbace.

 

Mora odlučiti do prekosutra. I sad ne znamo biti pametni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliko je meni poznato, takve stvari se ni ne stavljaju u Statut. Ali ako postoje, postoje kao "nepisano" pravilo. Tako da bi brat to trebao provjeriti sa svojom novom ekipom, poglavito onima čijem ogranku pripada. Ali ne bi bio optimističan na njegovu mjestu.

 

A možda se javi ovdje i neki član stranke, pa napiše svoja iskustva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I brat i ja razmišljamo ovako: čisto sumnjamo da se ostali voze o svom trošku. Jer znamo da idu u Zg i po 1x tjedno, to je ipak nakupi, kako sam i rekao, a lokalno se vozikaš stalno. Danas mi kaže jedan prijatelj koji je u jednoj drugoj stranci da se kod njih pišu putni nalozi i dobivaju i dnevnice, kao na redovnom poslu.

 

Uglavnom, baš je brat danas rekao da je odlučio da će pitati ovaj tjedan jel se financiraju troškovi ili ne. Ako ne - onda ništa. Jednostavno. Palo je na pamet to njemu odmah (ako pišem umjesto njega to je samo zato da se ne mora posebno registrirati kad sam ja već tu, nije inače klinac glup, ali namjerno nije htio ovo pitati direkt na licu mjesta kad su mu ponudili položaj, htio se prije raspitati uokolo).

 

Ali da, bilo bi odlično da se javi netko tko je član bilo koje stranke, pa zna više o ovome.

 

Za sad - hvala na odgovoru :).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija