Jump to content

opoziv uvjetne osude

bubi2708

Preporučene objave

Osuden sam na godinu i deset mj.zatvora zbog uzdrzavanja iznos 130.000kn.uvjetno cetri godine.

te cetri godine uvjeta su protekle 9/2014 .

ja sam uplacivao koliko sam mogao no dug nisam niti priblizno zatvorio.

u toku te 4 god.uvjeta bivsa supruga je pokrenula opoziv no na sudu je od toga odustala jer je shvatila da ja stvarno novac nemam.

prije te presude nismo bili u nikakvom kontaktu i nisam niti kunu uplacivao...no unazad tri god.to cinim i ne namjeravam prestati iako su djeca punoljetna i u radnom odnosu.

sa bivsom sam u korektnim odnosima.

zanima me s obzirom da pravno gledajuci ja nisam ispunio svoj uvjet da u roku od cetri god.vratim novce i kazna bi se trebala opozvati radi li se to automatski ili to bivsa treba pokrenuti.

Dijeli na drugim stranicama

Postupak opoziva uvjetne osude radi neizvršenja naložene vam posebne obveze (plaćanja zaostataka) unutar izrečene uvjetne osude, pokreće se na zahtjev ovlaštenog tužitelja odnosno oštećenika (ne po službenoj dužnosti). Uz napomenu kako je taj opoziv moguće napraviti, u vašem slučaju, obzirom na povoljniji novi KZ, u roku od 6 mjeseci od isteka roka koji vam je bio određen za plaćanje zaostataka. Pretpostavljam kako je to vrijeme već isteklo i shodno tome, mogućnosti za opoziv više nema.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija